Æbletærte med et strejf af jul

Æbletærte4

Det varer ikke længe før vi skriver december måned. Normalt har jeg en liste med julede bageprojekter i mit hoved, som aldrig rigtig bliver til så meget. Men sådan skal det ikke være i år. I år skal den have hele armen – småkagebagning med min mor, hjemmelavede æbleskriver, honninghjerter, spændende konfekt og meget mere. Skal du også i krig med julelækkerierne? Skriv endelig, hvis du har en skøn juleopskrift du vil dele!

Æbletærte1

Selvom vi endnu ikke er trådt ind i december måned, så har jeg alligevel julet lidt på forskud. Jeg har nemlig lige taget en stor æbletærte med kanel og kardemomme ud af ovnen. Den dufter – og smager – simpelthen himmelsk!

Æbletærte3

Ingredienser

ca. 10 personer

 

Vaniljecreme (bruges i marcipancremen)

  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk sukker
  • 2 æg
  • 3 dl sødmælk
  • 1 spsk majsstivelse

 

Mørdej

  • 120 g smør
  • 80 g flormelis
  • ½ vaniljestang
  • 1 æg
  • 250 g hvedemel
  • Knivspids salt

 

Marcipancreme

  • 200 g marcipan
  • 80 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 2 æg
  • 15 g majsstivelse
  • 1 portion vaniljecreme

 

Desuden

  • 5-6 æbler
  • 10 g smeltet smør
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk kanel

 

Vaniljecreme: Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med lidt sukker. Pisk vanilje, sukker og æg sammen i en gryde. Tilsæt mælk og majsstivelse, og pisk det grundigt sammen med æggemassen. Kom den tomme vaniljestang op i gryden. Bring cremen i kog under piskning. Lad cremen tykne og boble et par gange før du tager den af varmen. Hæld cremen i en skål, og dæk overfladen med husholdningsfilm. Sæt cremen på køl til den er helt kold.

 

Mørdej: Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med lidt flormelis. Ælt smør, vanilje, flormelis, æg og hvedemel sammen. Sæt mørdejen på køl i en halv times tid. Rul dejen ud på et melet bord, og kom den over i en ca. 28 cm tærteform med løs bund. Prik huller i mørdejen med en gaffel.

 

Marcipancreme: Ælt marcipan, sukker, smør, kanel og kardemomme godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen under piskning. Pisk blandingen luftigt. Tilsæt majsstivelse og til sidst vaniljecremen lidt ad gangen. Rør cremen ensartet.

 

Opbygning: Tænd ovnen på 175 grader. Kom marcipancremen ned i den forede tærteform, og glat cremen ud med en ske. Skræl æblerne og skær dem i både. Pynt tærten med æblerne. Pensl æblerne med smeltet smør og drys sukker og kanel ud over tærten. Bag tærten i ca. 35 minutter indtil cremen er puffet op og blevet gylden.

 

5 tanker om "Æbletærte med et strejf af jul"

  1. Hej Anine

    Glæder mig til at prøve din æbletærte, men har lige et spørgsmål 🙂 Skal vi have almindelig ovnvarme eller varmluft?

    • Nu svarede jeg dig inde på instagram Sarah, men for det tilfælde, at der er andre, som også er interesserede i svaret, så skal der bare bruges kold smør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *