Baked Alaska med lakrids og hyldeblomst

 Baked Alaska med lakrids og hyldeblomst7

 

Her er en vaskeægte is-bombe!

 

Under den tykke frakke af sej marengs gemmer der sig en skøn hyldeblomst-is og sød lakridssirup på en bund af mandler, rålakrids og hvid chokolade. Det er en rigtig dejlig sommerdessert eller “baked Alaska” om man vil.

 

For at lave denne her baked Alaska behøver du ikke en ismaskine. Isen er en parfait, som bare skal en tur i fryseren efter du har lavet ismassen. Det er dejlig nemt. Til gengæld skal du være lidt vaks på hænderne, når bomberne skal samles. Sværere er det dog heller ikke.

 

Jeg håber I har mod på at prøve kræfter med opskriften. Jeg har i hvert fald allerede spist  to af de voluminøse isbomber – naturligvis under påskud af, at de ikke skulle smelte, mens jeg tog billeder…

 

Baked Alaska med lakrids og hyldeblomst8

Baked Alaska med lakrids og hyldeblomst9

 

Ingredienser

Ca. 6 personer

 

Hyldeblomst-parfait

  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 80 g sukker
  • 1 dl hyldeblomstkoncentrat
  • ½ citron, saften
  • 3½ dl fløde

 

Bund

  • 80 g mandler
  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker
  • 3 tsk rålakridspulver, fx fra Bülow
  • 50 g hvid chokolade

 

Marengs

  • 90 g æggehvide
  • 200 g sukker
  • 110 g vand

 

Desuden

  • 6 tsk sød lakridssirup, fx fra Bülow

 

Hyldeblomst-parfait: Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Det tager et par minutter. Tilsæt hyldeblomstkoncentrat og citronsaft. Det bliver nu ret flydende, men vil få en mere fast konsistens, når det bliver blandet med flødeskummet.

 

Pisk fløden til blødt skum. Pisk en god klat flødeskum i æggemassen og vend forsigtigt resten af flødeskummet i. Støb isen i halvkugleforme (fx silikoneforme på 7,5 cm i diameter) eller kom den i en beholder med husholdningsfilm, som du kan skrabe is-kugler af. Sæt isen i fryseren natten over.

 

Bund: Blend mandlerne til groft mel. Pisk æggehvider og sukker til marengs. Vend mandler, rålakridspulver og grofthakket hvid chokolade i marengen. Smør marengen ud på et stykke bagepapir (25 x 25 cm). Bag bunden i ca. 15 min ved 175 grader. Lad bunden køle helt af.

 

Marengs: Pisk æggehviderne stive. Tilsæt en teske sukker og pisk videre ved lav hastighed. Kog imens sukker og vand op til 120 grader i en lille gryde. Hæld langsomt den varme sirup over æggehviderne, og pisk indtil marengen er blevet blank, sej og kølet af. Det tager 5-10 minutter.

 

Opbygning: Stik bunde ud i samme størrelse som is-kuglerne. Kom isen oven på bundene, bor et hul i isen, fx med en stor stjernetyl, og fyld hullet med lakridssirup.

 

Baked Alaska med lakrids og hyldeblomst4

 

Sprøjt tutter af marengs på iskagerne, så det dækker helt. Alternativt kan du også smøre marengen på iskagerne. Giv marengen lidt farve med en bunsenbrænder.

 

Server med det samme!

 

6 tanker om "Baked Alaska med lakrids og hyldeblomst"

  1. Hej 🙂 jeg følger med stor fornøjelse din blog, og har afprøvet mange af dine opskrifter – altid med success – det er super opskrifter, der altid virker for mig 😀 men jeg savner dine lækre lakridsmazariner med passionsfrugt creme – hvor er de blevet af ??

    • Tusind tak Ditte. Det gør mig rigtig glad, at du kan bruge opskrifterne! 🙂
      Godt du nævner de små lakridsmazariner med passionsfrugt. Jeg har netop lagt opskriften ind i kage-arkivet igen under overskriften “Sprøde tærter med lakrids og passionsfrugt”. Jeg var desværre nødt til at fjerne den på grund af nogle problemer med spam på netop det indlæg.

  2. Den ser sørme lækker ud! Havde slet ikke tænkt kombinationen hyldeblomst og lakrids, men det lyder spændende.
    Laver du flere varianter af baked alaska?

    • Mange tak Mari! Det er den virkelig også, og kan bestemt anbefales.
      Jeg fandt inspiration til kombinationen i en ny variant af lakrids, som Bülow er kommet med her til sommer.
      Jeg vil rigtig gerne lave flere varianter, da de bestemt har været en succes. Har du selv noget i tankerne?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *