Banankage med chokolade og valnødder

Banakage1

For mig at se falder banankagen lidt for ofte ind i kategorien ”kage i klassens time”, dvs. en skærekage der kan transporteres på cykel, og som er så tilpas svampet, at den kan bages dagen før! Lidt i stil med den gode drømmekage. Er jeg den eneste med den forestilling? Det tror jeg ikke. Jeg har i hvert fald sat mig for at give banankagen – som nok i virkeligheden er min yndlingsskærekage – et lidt fancy tvist.

Banakage4

Min banankage er, foruden at være fuld af modne bananer og vanilje, pakket ind i en cremet chokoladeganache og pyntet med de skønneste valnødder! Så hvis du også er helt vild med smagen af banan og chokolade, er denne her kage nok lige noget for dig!

Banakage3

Banakage2

Ingredienser

4-6 personer

 

Banankage

  • 1 vaniljestang
  • 175 g sukker
  • 3 æg
  • 100 g smør
  • 125 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 3 modne mosede bananer

 

Chokoladeganache

  • 150 g chokolade, 70 pct.
  • ½ dl fløde
  • 15 g honning
  • 40 g smør

 

Desuden

  • 100 g valnødder

 

Banankage: Tænd ovnen på 175 grader. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland med lidt sukker. Pisk vanilje, sukker og æg luftig. Smelt smørret og hæld det langsomt ned i æggemassen under piskning. Sigt mel og bagepulver i dejen, og rør det hele godt sammen. Vend de mosede bananer i dejen, og kom dejen i en 15 cm springform beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 1 time, eller til den er fast i midten. Lad kagen afkøle helt.

 

Chokoladeganache: Smelt chokoladen over vandbad. Stil chokoladen til side. Bring fløde, honning og smør i kog. Hæld i en tynd stråle den kogende fløde ned til chokoladen, mens du rører i midten med en dejskraber. Rør til ganachen bliver helt blank, og lad den afkøle til stuetemperatur i en skål.

 

Pyntning: Rist valnødderne i nogle minutter på en pande. Hak dem groft. Smør et lag ganache uden på kagen, og kom valnødderne op langs siderne. – Så er der banankage!

 

5 tanker om "Banankage med chokolade og valnødder"

  1. Hej Anine,
    Super flotte og lækre kager, jeg vil prøve nogle af dine opskrifter.
    Jeg laver selv kager på bestilling er lige som dig, med passion for kager og søde sager. Elsker at bage og prøve nye opskrifter. Synes dine kage ser lækre og dejlige ud.
    Hilsen
    Laura R. :-)

    • Mange tak skal du have, Laura. Jeg laver faktisk nærmest ikke kager på bestilling, fordi mit arbejde fylder en del, men kan vidst rolig karakteres, som en absurd kageglad, eksperimenternede tosse :) Mange hilsner
      Anine

  2. Pingback: Guide til hjemmelig efterårshygge - Københavnerliv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>