Banankage med peanuts og karamel

Banankage2

 

Okay… denne her kage kræver lidt opmærksomhed. Ikke fordi den er svær at bage. For det er den ikke. Heller ikke fordi du skal have fat i alle mulige mærkelige ingredienser eller remedier. Det kræver den heller ikke.

 

Banankagen her kræver opmærksomhed, fordi den bare smager helt igennem dejligt.

 

Kagen er blød og svampet, og der er saltede peanuts, man skal tygge lidt på. Dét er i sig selv værd at bage, men når det så bliver toppet op med blød lækker karamel og flager af havsalt, så ved jeg snart ikke, hvor jeg skal gøre af mig selv.

 

Prøv den!

 

De bedste hilsner

Anine

 

Banankage5

Banankage6

Banankage3

 

Ingredienser

6-8 personer

 

Banankage

  • 175 g sukker
  • 3 æg
  • 100 g smør
  • 125 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 130 g saltede peanut
  • 3 modne mosede bananer (ca. 200 g)

 

Desuden

  • 1 dåse kondenseret mælk (kogt i ca. 3 timer)
  • Lidt flagesalt

 

Banankage: Pisk sukker og æg luftigt. Smelt smørret og hæld det langsomt ned i æggemassen under piskning. Sigt mel og bagepulver i dejen, og rør det hele godt sammen.

 

Blend de saltede peanuts groft, og kom dem i dejen. Vend til sidst de mosede bananer i dejen, og kom dejen i en 20 cm springform beklædt med bagepapir.

 

Bag kagen ved 175 grader i ca. 40 minutter, eller til den er fast i midten. Lad kagen afkøle helt.

 

Pynt: Kom karamellen i en skål og pisk den igennem med en håndmikser. På den måde bliver karamellem glat og lettere at sprøjte på kagen.

 

Kom karamellen i en sprøjtepose med en lille stjernetyl på 0,5 cm og pynt kagen med stjernetutter.

 

Drys en smule flagesalt ud over kagen til allersidst.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>