Bananroulade med chokoladecreme

Bananroulade5

Til alle banankage- og chokoladeglade personer er her et bud på en drøm af kage: Bananroulade med chokoladecreme! Det er en heftig sag, som nok slår bunden ud på de fleste – smagen er intens og dyb, men konsistensen er blød og svampet. Meget anbefalelsesværdig!

Bananroulade

Hvis du ikke gider en så fancy-pancy roulade, så bare lad være med at pynte den. Jeg kan godt garantere, at det ikke forringer smagen – smugspiste en del inden den blev pyntet!

Bananroulade2

Ingredienser

Ca. 10 personer

 

Chokoladecreme

  • 300 g chokolade, 70 pct.
  • 3 æggeblommer
  • 40 g sukker
  • 1 dl mælk
  • 1½ dl fløde
  • 2 tsk honning
  • 2 dl fløde (til flødeskum)

 

Banankage

  • 2 modne bananer
  • ½ vaniljestang
  • 70 g sukker
  • 2 æg
  • 60 g valnøddemel (blendede valnødder)
  • 80 g mel
  • 1 knsp salt
  • ½ dl rapsolie

 

Desuden

  • 1 banan
  • 1 spsk citronsaft

 

Chokoladecreme: Hak chokoladen fint. Pisk æggeblommer og sukker sammen, så det kun lige er ensartet. Bring mælk, fløde og honning i kog. Rør den varme honningfløde ud i æggemassen. Kom det hele tilbage i gryden, og lad cremen tykne over svag varme. Det må ikke koge!

 

Hæld den varme creme over chokoladen, mens du rører rundt med en dejskraber. Blend cremen med en stavblender, så den bliver helt glat. Når cremen har en temperatur på ca. 40 grader, så pisk fløden til skum. Rør først en god skefuld flødeskum ud i cremen, og tilsæt så resten ved at vende det i cremen. Lad cremen stå på køkkenbordet indtil banankagen er klar.

 

Banankage: Mos bananerne. Skrab vaniljekornene ud af stangen og bland med lidt af sukkeret. Pisk vaniljesukker, sukker og æg luftigt. Tilsæt valnøddemel, mel, salt og rapsolie. Pisk dejen helt ensartet. Smør dejen ud (40 x 30 cm) på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag bunden i ca. 12 minutter ved 175 grader.

 

Vend bunden over på et nyt stykke bagepapir drysset med sukker. Befri bunden fra det stykke bagepapir, som den er bagt med. Lad bunden køle af inden cremen smøres på.

 

Opbygning: Smør cremen ud på hele bunden – gem 1/4 af cremen til pynt (opbevar det ved stuetemperatur). Rul rouladen stramt sammen på den lange led, og pak den ind i et stykke bagepapir. Læg rouladen på køl en times tid.

 

Pynt rouladen med chokoladecreme og skiver af banan vendt i citronsaft (på den måde bliver skiverne ikke brune).

 

TIP: Rouladen kan sagtens laves dagen før den skal spises – det bliver den nærmest bare bedre af! Hvis du laver rouladen dagen i forvejen, så kom cremen til pynt i en tætsluttende beholder, og sæt den på køl, men husk at tage den ud en god times tid inden rouladen skal pyntes.

 

10 tanker om "Bananroulade med chokoladecreme"

    • Mange tak, Helle. Jeg må indrømme, at jeg ikke har prøvet at fryse den, men jeg kan ikke forestille mig andet, end at den godt kan tåle det.
      Mange hilsner
      Anine

  1. Æv min creme er desværre også helt tynd.. Nu er den sat på køl i håb om det bliver bedre.

    Hvor længe skal massen stå og tykne på lav varme? Og hvad menes der med tykne. Hvor tykt er det?

    • Nu er det efterhånden et stykke tid siden, at jeg selv har bagt denne her kage, men jeg vil formode, at chokoladen lige har skulle sætte sig. For med al den chokolade er det jo nødt til at være til flydende til en start, så det ikke bliver stenhårdt, når det bliver koldt :) Håber at det lykkedes efter en tur i køleren.
      Mange hilsner
      Anine

  2. Hej.

    Din kage ser rigtig lækker ud! Men tænkte på om man kan erstatte valnødde mel med hvedemel? Idet jeg er på SU og nødder er meget dyre.
    Mvh. Stivie

  3. HASTER
    Synes cremen virker en smule tynd. Den er ihvertfald ikke fast ligesom en mousse eller en flødeskum men helt flydende er den ikke. Er det meningen?

    • Hej Sussi
      Jeg har først lige set din besked nu, idet jeg ikke er på min private mail, når jeg arbejder. Men nej, den skal være så fast, at du kan smørre den ud på bunden. Jeg håber det lykkedes for dig.
      Mange hilsner
      Anine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>