Brombærkage med hvid chokolade

Brombærkage med hvid chokolade5

Efter dagevis med nærmest uafbrudt specialeskrivning, så havde jeg simpelthen brug for en lille pause i dag. Pausen er – efter min egen mening – blevet brugt rigtig fornuftigt. Jeg har nemlig bagt en himmelskøn brombærkage med hvid chokolade!

 

Brombærrene er fra sidste års høst, men smager stadig helt vildt godt! Hvis du selv har lyst til at bage kagen, men har svært ved at få fat i brombær, så er jeg helt sikker på, at kagen også vil smage fantastisk med fx hindbær, blåbær eller noget helt tredje. Det vigtigste er bare, at du bruger bær med noget syre, for kagen har brug for lidt modspil.

Brombærkage med hvid chokolade1

Jeg elsker virkelig det her snit!

Brombærkage med hvid chokolade4

Ingredienser

4-6 personer

 

  • 100 g marcipan
  • 100 g sukker
  • 100 g blødt smør
  • 2 æg
  • 1 spsk citronsaft
  • 50 g hvid chokolade
  • 50 g mel
  • 90 g brombær

 

Desuden

  • Lidt flormelis
  • Et par brombær
  • Hvid chokolade til pynt

 

Riv marcipanen groft. Pisk marcipan, sukker og smør godt sammen. Tilsæt æggene et af gangen under piskning. Pisk i 1 minut mellem hvert æg. Pisk til massen er blevet luftig og lidt lysere i farven. Tilsæt citronsaft og grofthakket hvid chokolade. Sigt og vend melet i dejen.

 

Spænd et stykke bagepapir ud på bunden af en 15 cm springform. Gnid lidt smør på bagepapiret og langs formens kant. Hæld dejen i formen og fordel brombærrene. Glat kagens overflade lidt, så brombærene er gemt i dejen. Bag kagen i ca. 1 time ved 175 grader. Lad kagen køle helt af.

 

TIP: Læg et stykke stanniol over kagen, når den er blevet gylden, og bag den færdig med stanniolen på. På den måde undgår du, at kagen tager alt for meget farve, når den skal have så længe.

 

Sigt flormelis over kagen, og pynt med brombær og flager af hvid chokolade.

 

16 tanker om "Brombærkage med hvid chokolade"

    • Det kan du sagtens, Pia. Jeg fryser ofte bærerne og bruger dem i selve kagen. Til pynten synes jeg dog, at det fungerer bedst at bruge friske bær.
      Mange hilsner
      Anine

    • Hej Heidi
      Du kan overveje simpelthen bare at erstatte marcipanen med mandelmel (eller andre blendede nødder). Jeg vil ikke tro, at kagen kræver mere vædde af den grund.
      Mange hilsner
      Anine

    • Ja, det er ikke nogen særlig stor kage. Du kan selvfølgelig lave en dobbeltportion og komme i en større kage. Husk dog at påregne en længere bagetid.
      Mange hilsner
      Anine

        • Det er svært at svare på. Men jeg vil ikke mene, at en dobbelt størrelse form, kræver dobbelt bagetid. Jeg vil anbefale, at du giver en kage i en 30 cm springform 1 time i ovnen, hvor den er dækket til med stanniol eller et låg. Og så lader den bage videre i yderligere en halv time uden låget. Herefter må du prøve at prikke i den for at se, om den virker fast.

  1. Skal selv lave kagen til min datters dåb, kan denne laves i forvejen!? Eller er der en anden du vil anbefale… Er ikke ferm i et køkken 😉

    • Du kan sagtens lave kagen dagen før Maja, og det er en rigtig ‘moist’ og fin kage, som heller ikke kræver, at du er en ørn til at bage. Vent dog med at pynte kagen til selve dagen.

  2. Hej Anine. Hvor ser kagen fantastisk ud! Jeg skal bage den senere i dag, så vil lige sikre mig om der virkelig ikke skal bagepulver i? Venlig hilsen Christina

    • Tak, Christina – hvor er det dejligt, at du kaster dig ud i at bage kagen 🙂 Ja, der er helt rigtigt, der skal ikke bagepulver i. Til gengæld skal du sørge for at piske dejen godt igennem hver gang du tilsætter et æg. Det vil gøre dejen luftig, så bagepulver ikke er nødvendigt. Det præciserer jeg lige i opskriften, hvis nu andre studser over det samme 🙂 Rigtig god bagning, Anine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *