Brombærlagkage med lakrids og hvid chokolade

Brombærlagkage med lakrids og hvid chokolade1

I går aftes forberedte jeg denne her fantastiske nytårslagkage, som jeg simpelthen er så glad for. Selvom jeg gik i gang i går, kan du sagtens nå selv at lave den til i morgen aften, hvis du har lyst! Kagen kan fint sætte sig på nogle timer.

 

Lagkagen består af brombærmousse og hvid chokoladecreme adskilt af lakridsbunde.

Brombærlagkage med lakrids og hvid chokolade2

Jeg er helt vild med lagkagens snit – det er simpelthen så fint med den hvide chokolade som kontrast til den pink brombærmousse!

Brombærlagkage med lakrids og hvid chokolade4

Tog en hel del billeder af kagen – kunne ikke lade være – så derfor får I også nogle stykker at se 🙂

Brombærlagkage med lakrids og hvid chokolade3

Ingredienser

8 små stykker

 

Hvid chokoladecreme

 • 1 blad husblas
 • 150 g hvid chokolade
 • 1 dl fløde
 • 15 g glukosesirup
 • 35 g smør
 • Et nip salt
 • ½ lime, saften

 

Lakridsbunde

 • 50 g marcipan
 • 30 g sukker
 • 70 g mel
 • 1 tsk bagepulver
 • 40 g smør
 • 2 tsk rålakridspulver
 • 2 æg

 

Brombærmousse

 • 4 blade husblas
 • 1 vaniljestang
 • 200 g brombær
 • 50 g flormelis
 • 1 tsk rålakridspulver
 • 1 lime, saften
 • 3 dl fløde

 

Desuden

 • Lidt flødeskum
 • Hvid chokolade
 • Lakridspulver

 

Chokoladecreme: Udblød husblassen i koldt vand. Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Bring fløde og glukosesirup i kog. Rør den knugede husblas ud i fløden. Hæld lidt efter lidt den kogende fløde ned til chokoladen under omrøring med en dejskraber. Tilsæt smør, og rør det ud i blandingen. Smag til med salt og limesaft. Sæt cremen i fryseren til den har konsistens som meget blødt smør.

 

Lakridsbunde: Tænd ovnen på 175 grader. Ælt alle ingredienser – undtagen æg – godt sammen. Pisk så æggene i et ad gangen til dejen er ensartet og luftig. Fordel dejen på et stykke bagepapir, så der er to bunde på 15 cm i diameter. Bag bundene i ca. 10 minutter, og lad dem køle helt af. Skær ½ cm af kanten på den ene bund, så den kan ”gemmes” inde i kagen.

 

Brombærmousse: Læg husblassen i koldt vand i 30 minutter. Skrab vaniljekornene ud af stangen, og bring vaniljekorn, brombær, flormelis og rålakrids i kog. Sigt bærkompotten over i en skål og rør husblassen ud deri. Tilsæt limesaft. Lad saften afkøle til ca. 35 grader. Pisk fløden til let skum. Pisk ¼ af flødeskummet godt sammen med saften. Hæld nu saften over i skålen med det kolde flødeskum, og vend moussen ensartet med en dejskraber.

 

Opbygning, step 1: Læg den store lagkagebund på et sukkerdrysset lagkagefad. Sæt kanten af en 15 cm springform omkring bunden, og læg et stykke plastik (fx fra en plastiklomme) rundt langs formens kant. Kom chokoladecremen ned i formen, så endnu en lagkagebund og til sidst al brombærmoussen. Dæk kagen til med husholdningsfilm, og sæt den på køl i minimum tre timer.

 

Opbygning, step 2: Fjern springform og plastik fra kagen. Pynt med flødeskum, hvid chokolade og lakridspulver.

 

42 tanker om "Brombærlagkage med lakrids og hvid chokolade"

 1. Hej Anine.

  Den her kage ser alt for lækker ud og jeg har besluttet mig for, at lave den til nytår. Jeg ved dog, at min familie ikke bryder sig for meget om hvid chokolade. Kan man blot bytte den hvide ud med mørk uden at ændre i de andre ingredienser til cremen?

  Mvh Maja

 2. Hej Anine
  Jeg er klart faldet over denne kage, og påtænker at lave den til dagen, jeg skal forsvare mit speciale 🙂
  Jeg vil blot høre dig, om det ikke er nødvendigt at lade den hvide chokoladecreme sætte sig en smule, inden man lægger den anden bund ovenpå og herefter brombærmoussen? 🙂

  Bedste hilsner Sanne

  • Nu læste jeg jo lige hele fremgangsmåden nøje igennem, og kan se, at det nok ikke er noget problem, når den har sat sig i fryseren 🙂 Beklager. Så kan jeg i stedet spørge til, hvordan du laver pynten af hvid chokolade. Smelter du det, og så glatter det ud på noget bestemt papir for herefter at skære det ud?

 3. Hej anine.

  Kagen ser super lækker ud – tror du det vil være muligt at gange opskriften op og så lave den i en lidt større springform/kageform (tænker 23-24 cm).
  Jeg skal lave til min mands 40 års fødselsdag i morgen og vi bliver 12 mennesker 🙂
  Mvh Nadia

  • Hej Nadia
   Tak skal du have.
   Jeg vil bestemt mene, at du kan gange op. Prøv at gange tre gange op. Det tror jeg vil være fint i forhold til 23-24 cm.
   Rigtig god fødselsdag til din mand 🙂
   Mange hilsner
   Anine

 4. Lavede denne kage i går til min fødselsdag – den blev SINDSYGT GOD!!!
  Eneste jeg ikke kunne få til at ligne helt var de hvide chokolade stykker på toppen, det splintrede lidt, når jeg skar det, har du et godt trick her?

  • Det gør mig så glad, at du har prøvet at bage kagen, og at den er blevet god 🙂 Undskyld at jeg først svarer dig nu! Et trick kan være at varme kniven op og lade den smelte igennem chokoladen – fx med en bunsenbrænder eller meget varmt vand.
   Mange hilsner
   Anine

 5. Kære Anine,
  Hvor ser kagen bare fantastisk ud! Jeg sidder lige og prøvet at lave opskriften om til portionsstørrelse, da jeg vil lave den til mine veninder til imorgen aften. Mit spørgsmål er nu, om du tror at man kan komme brombærmoussen direkte på chokoladecremen, dvs. uden at der er en bund imellem? Eller er der en for stor risiko til at det synker sammen?
  Mvh Emma

  • Kære Emma
   Mange tak skal du have!
   Jeg tror det er bedst at komme den ekstra bund i, da den hjælper med at holde sammen på kagen.
   Mange hilsner
   Anine

 6. Hej Anine. Tusinde tak for alle de lækre kage-opskrifter. Min datter og jeg har lige lavet denne lækre lagkage (blot skiftet brombær ud med hindbær) Vi glæder os til at smage den i aften sammen med lakrids-kransekagen som vi også har lavet 🙂
  Mange hilsner og rigtig godt nytår til dig og din familie fra din mors kusine 😉
  Joan Bach

  • Hej Joan
   Hvor er det dejligt, at I har kastet jer ud i at lave kagerne. Jeg håber de er blevet gode, og at I er kommet godt ind i det nye år!
   Også rigtig godt nytår til jer – du må hilse omkring dig 🙂
   Mange hilsner
   Anine

 7. Hej Anine.

  Tak for en fantastisk blog, jeg lige fandt i går. Skønt navn du har. Min mormor hed også Anine – du er vist den første, jeg har mødt, der også hedder det.

  Jeg vil spørge dig om bundene i denne kage, for jeg vil bage dem i dag. Du skriver, at der skal rålakrids i. Nu har jeg lakrids granulat og lakridspulver. Jeg elsker lakrids, men er ikke en ørn til det i ft at bage. Hvilken en vil være bedst?
  Mange hilsner og godt nytår,
  Susanne

  • Hej Susanne
   Mange tak for de søde ord. Det hører sig bestemt også til sjældenheden, at jeg møder en med samme navn, men det synes jeg kun er dejligt 🙂
   Med hensyn til lakridsen, så ville jeg klart bruge lakridsgranulat. Den rålakrids jeg bruger er også granulat, og giver helt klart en dybere smag i kagen end fint lakridspulver.
   Godt nytår,
   Anine

   • Hej igen Anine.

    Jeg lavede denne fine kage til nytårsaften, men noget er gået helt galt, for moussene blev helt gummiagtige og bundene tunge. Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke, så hvad kan mon være gået galt, tror du?
    Godt nytår, Susanne

    • Hej Susanne
     Øv det var da en skam at høre.
     Inden længe vil jeg prøve opskriften efter for at se, om den trænger til justeringer. Det går jo ikke med tunge bunde og kedelige mousser!
     Rigtig godt nytår,
     Anine

 8. Overvejer at lave kagen men udskifte moussen med is istedet for, kan chokoladecremen tåle af fryses natten over, eller skal jeg sætte den i køleskabet og så sprøjte ovenpå med sprøjte pose

  • Det er et godt spørgsmål Katrine. Jeg vil tro, at chokoladelaget bliver ret hårdt af at blive frosset. Men jeg tror sådan set godt, at det kan tåle det. Det er nok en god idé at sprøjte det på kagen umiddelbart inden iskagen skal serveres.

 9. Hej Anine.
  Sikke dog en lækker blog du har dig, og nogen fantastisk lækre ting du laver.
  Jeg står for desserten her nytårsaften, og er faldet over 2 af dine kager,
  den der brombærlagkage med lakrids og hvis chokolade- samt din blåbær cheese cake.
  Og nu fik jeg så en ide, men ved ikke om du tror det kan lykkes. For jeg kan rigtig godt lide udseendet på din brombærlagkage med de mange lag.

  Min ide var så at lave den der brombær lagkag, men bare med cheesecake kiksebunden i stedet for lagkage bundene.

  Sådan så den hedder kiksebund (som har været i ovnen) så chokolade cremen, og så kiksebund igen (som ikke kommer i ovnen, også til sidst enten brombær moussen eller blåbærcheesecake cremen.

  Håber det giver mening.

  Hilsen Jose.

  • Hej Jose
   Det lyder smadder lækkert, og som en rigtig god idé at kombinere kagerne.
   Det eneste jeg tror du skal være opmærksom på er, at den ubagte kiksebund nok vil være svær at lave. Normalt skal kiksebunde jo trykkes sammen, fx ved at stampe bunden med et glas. Det vil du formentlig ikke kunne gøre ovenpå det hvide chokoladelag. Mon man kan stampe kikselaget for sig og så lægge det over på kagen?
   Mange hilsner Anine

  • Tak Emilie! Kagen skal faktisk helst stå natten over for at sætte sig. Jeg ville dog vente med at pynte kagen til selve dagen.

 10. Hej Anine.

  Jeg tænkte på at lave denne kage med en hindbærmousse i stedet og så lave bundene uden lakrids. Derudover tænker jeg på at udskifte marcipanen i bundene med pistacienødder, men tror du så, at jeg skal tilsætte ekstra væske, for at den ikke bliver for tør?

  Kram fra Simone

 11. Hej Anine!

  Da jeg ikke har brombær så har jeg købt en pose på 200 g frosne skovbær der inkluderer: Ribs, Blåbær, Brombær og hindbær. Tror du det vil fungere?

 12. Vil det ødelægge smagen af kagen at bruge jordbær istedet, og evt. Overrække med fondant??(hjemmelavet)

  • Jeg tror sagtens, at du kan bruge jordbær til at lave moussen. Bare sørg for at vælge nogen, hvor der er knald på smagen, så moussen også kommer til at smage af noget. Med hensyn til fondanten, så er det jo en smagssag, hvorvidt det vil ødelægge smagen eller ej. Personligt er jeg ikke så tosset med fondant, så det ville jeg ikke selv gøre, men det må være helt op til dig at beslutte.

  • Der må jeg være dig svar skyldig, for det har jeg ikke prøvet. Men jeg kan ikke se, hvorfor det ikke skulle kunne lade sig gøre.

   • Så fik jeg afprøvet kagen og bundene kan sagtens laves på forhånd og fryses ned. Jeg havde dog det problem at den hvide chokoladecreme ikke rigtig blev stiv, men flød lidt ud af kagen og gjorde at bundene skred fra hinanden når man skar i kagen. Så til næste gang vil jeg prøve at komme husblas i cremen eller måske fryse hele kagen lidt inden servering. Men mums en god kage!!!:-)

    • Er glad for at høre, at du har givet kagen et skud, og at smagen ikke fejlede noget 🙂 Det er dog lidt ærgerligt med chokoladen… det burde jo ikke være sket.

 13. Det ser vildt lækkert, ud men hvordan har du lavet de hvide stykker chokolade der er ovenpå kagen.

  • Mange tak Frederikke!
   Først tempererer du noget hvid chokolade (se evt. hvordan i en af mine opskrifter på fyldte chokolader). Derefter lægger du et stykke bagepapir på en lille plade, fx et skærebræt, som du smører chokoladen ud på – ca. 1 millimeter tykt og 30×15 cm. Drys rålakridspulver over chokoladen. Sæt pladen i køleskabet til chokoladen er størknet. Brug en skarp kniv til at få stykkerne lige store. Håber det bliver godt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *