Brombærtærte med hvid chokolade

Brombærtærte med hvid chokolade2

 

Jeg må nok erkende, at jeg er gået lidt amok i brombær gennem de sidste dage. Tror jeg har plukket sammenlagt 4 kg. brombær (!), og de er derfor i alt lige for tiden: Min havregrød, som snack hist og pist, i salater, i min mad, og i alle mulige kager, is og søde sager.

 

Hvis du følger med på Instagram (@aninedk) vil du kunne se, at de sorte bær dominerer en hel del – og jeg elsker det. Brombær må være mit yndlingsbær, og jeg håber ikke, at I er trætte af at se på det, for der kommer mange flere opskrifter med brombær!

 

Forleden bagte jeg denne her sprøde tærte med brombærgelé, hvid chokoladeganache og en masse friske brombær. Tærten har en lækker balance mellem det søde og syrlige, som jeg håber I har lyst til at prøve af.

 

Fortsat rigtig god søndag,

Anine

 

Brombærtærte med hvid chokolade3

Brombærtærte med hvid chokolade1

 

Ingredienser

Ca. 8 stykker

 

Mørdej

  • 60 g smør
  • 40 g flormelis
  • ½ æg
  • 130 g hvedemel
  • Et nip salt

 

Brombærgelé

  • 400 g brombær
  • 100 g sukker
  • ½ citron, saften

 

Hvid chokoladecremeux

  • 175 g hvid chokolade
  • 1 blad husblas
  • 3½ æggeblommer
  • 25 g sukker
  • 2 dl fløde
  • 1 dl mælk
  • En knivspids salt

 

Desuden

  • Brombær til pynt

 

Mørdej: Ælt alle ingredienserne godt sammen. Sæt dejen på køl i en halv times tid, mens du laver mazarinmassen. Beklæd en ca. 20 cm tærteform med mørdejen. Prik huller i mørdejen med en gaffel.

 

Kom et stykke stanniol over dejen. Fyld bunden med ris, bønner eller noget helt tredje, som kan holde bunden nede, mens den bliver bagt. Bag bunden i 20 minutter ved 175 grader. Lad bunden køle af.

 

Brombærgelé: Kom alle ingredienserne i en gryde, og kog op i nogle minutter. Blend brombærene, sigt puréen og kog den ind i ca. 15 minutter til den er tyktflydende. Hæld geléen i den bagte tærte, og kom den på køl i en halv times tid til geléen har sat sig.

 

Hvid chokoladecremeux: Kom husblassen i koldt vand. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Bland æggeblommer og sukker sammen i en skål med kun få pisk. Varm fløde, mælk og salt op til lige under kogepunktet i en kasserolle.

 

Hæld langsomt af den varme mælkefløde ned i æggeblandingen under piskning, og kom så det hele tilbage i gryden. Lad cremen tykne under middel varme indtil den når 85 grader. Sigt cremen ned i en skål. Vrid husblassen for vand, og rør den ud i cremen.

 

Hæld langsomt cremen over chokoladen, mens du rør i midten med en dejskraber. Cremen skal blive helt ensartet. Kør til sidst cremen igennem med en stavblender, så den får en endnu finere konsistens.

 

Hæld forsigtigt cremen over brombærgeléen, og lad den sætte sig på køl til dagen efter.

 

Pynt kagen med friske brombær.

 

Nyd kagen kold!

 

2 tanker om "Brombærtærte med hvid chokolade"

    • Hvor er det dejligt at høre, Mari. Det gøres mig så glad – både at du kan lide kagen, og at brombærerne bliver brugt!
      Mange hilsner
      Anine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>