Brombærtærte med marengs

Brombærtærte med marengs8

 

Som I nok har lagt mærke til, er jeg usædvanligt glad for tærter. Jeg er vild med den sprøde mørdej og det bløde fyld, som man kan lave i alle mulige afskygninger.

 

Denne her tærte er fuld af blød mazarinmasse med brombær og toppet af med lyserød brombærmarengs. Omme num 🙂

 

Brombærerne er vidst de sidste fra i sommer, hvor jeg fik fyldt godt op til vinterhalvåret. Hvis du nu ikke lige ligger inde med brombær (eller kan få fat på dem), så kan alle mulige andre slags bær selvfølgelig også bruges. Jeg forestiller mig, at en variant med hindbær, solbær eller blåbær også må smage skønt.

 

Brombærtærte med marengs6

Brombærtærte med marengs1

 

Ingredienser

Ca. 8 stykker

 

Mørdej

  • 60 g smør
  • 40 g flormelis
  • ½ vaniljestang, kornene
  • ½ æg
  • 130 g hvedemel
  • Et nip salt

 

Mazarinmasse

  • 100 g marcipan
  • 50 g sukker
  • 30 g blødt smør
  • 1 æg
  • 100 g brombær

 

Brombærmarengs

  • 100 g sukker
  • 70 g vand
  • 60 g pasteuriseret æggehvide
  • 8-10 g frysetørret brombærpulver

 

Mørdej: Ælt alle ingredienserne godt sammen. Sæt dejen på køl i en halv times tid, mens du laver mazarinmassen. Beklæd en ca. 20 cm tærteform med mørdejen. Prik huller i bunden med en gaffel.

 

Mazarinmasse: Ælt marcipan, sukker og smør godt sammen. Tilsæt æg og pisk mazarinmassen luftig. Kom mazarinmassen i formen, og tryk brombærene ned i mazarinen. Bag tærten i ca. 20 minutter ved 175 grader. Lad kagen køle helt af.

 

Brombærmarengs: Kog sukker og vand til en sirup på 120 grader. Pisk æggehviderne stive mens siruppen koger. Hæld langsomt den varme sirup ned i æggehviderne. Tilsæt brombærpulveret. Pisk indtil marengsen er blevet blank og afkølet. Det tager lige et par minutter.

 

Pynt: Dekorer tærten med marengs.

 

Og kagen er klar til at blive spist!

 

 

11 tanker om "Brombærtærte med marengs"

  1. Hej anine,
    Tror du at det vil være muligt at samle ingredienserne i dag, og først samle kagen imorgen, feks.?
    så jeg bare opbevare det på køl

  2. Vil du lige bekræfte for en mazarin- og marengs-novice som mig:
    Tærten skal kun bages én gang, ikk’? Og i så fald, er det altså også en ubagt marengs??

    • Hej Lisbeth
      Den skal kun bages én gang, og det er uden marengs. Og ja, dermed er marengen ubagt.
      Hvis du bedst kan lide bagt marengs er der selvfølgelig ikke noget til hinder for, at du bager/griller tærten igen efter, at du har kommet marengs på. Det vil dog nedtone den lyserøde farve en smule.
      Mange hilsner
      Anine

      • Tusind tak for dit svar, Anine!
        Jeg vidste slet ikke at man kunne spise marengs ubagt, men nu har jeg noget nyt at teste i den kommende forlængede weekend, for jeg er sikker på at min datter vil synes at tærten skal være mest muligt lyserød 🙂

    • Mange tak, Amanda.
      Du kan sagtens bruge frosne bær. Det har jeg i hvert fald selv gjort, og de behøver ikke være optøet på forhånd.
      Mange hilsner
      Anine

  3. Hej,
    Lyder som en rigig lækker opskrift.
    Vil den kunne laves med hindbær? Og kan den laves dagen i forvejen? 🙂

    • Tak, Camilla. Det er det virkelig også.
      Tærten kan sagtens laves med hindbær, og du kan også sagtens bage den dagen i forvejen. Jeg vil dog forslå, at marengen først laves på dagen, da den er allerbedst samme dag.
      Mange hilsner
      Anine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *