Brownie med champagnemousse

Brownie med champagnemousse1

Jeg kan vidst godt påstå, at kombinationen af jordbær og champagne er lidt af en klassiker, uden at alt for mange vil være uenige. Det fine forhold har jeg leget lidt med i denne her virkelig skønne dessert.

 

Desserten består af et stykke brownie med champagnemousse pyntet med friske jordbær og limeskal.

Brownie med champagnemousse2

Brownien er blød og har en heftig chokoladesmag, der får et virkelig godt modspil af champagnemoussen og jordbærerne, der giver hele desserten et frisk pust.

Brownie med champagnemousse3

Ingredienser

Ca. 6 stk.

 

Champagnemousse

  • 3 blade husblas
  • 1 dl champagne
  • 1 lime, saften
  • ¼ dl hyldeblomstsaft
  • 2½ dl fløde

 

Brownie

  • 150 g mørk chokolade, 70 pct.
  • 80 g smør
  • 3 æg
  • 230 g sukker
  • 40 g mel
  • 1 spsk kakao
  • ¼ tsk bagepulver
  • ¼ tsk havsalt

 

Desuden

  • Jordbær til pynt
  • Limeskal til pynt

 

Champagnemousse: Læg husblassen i blød i koldt vand. Lun champagne, limesaft og hyldeblomst. Udblød husblassen deri. Pisk fløden til let skum. Rør en ¼ af skummet ud i den stuetempererede champagne. Hæld derefter champagnen over til resten af  flødeskummet, og vend rundt til moussen er ensartet. Sæt moussen på køl til den har sat sig – gerne til dagen efter.

 

Brownie: Tænd ovnen på 160 grader. Smelt hakket chokolade og smør over vandbad. Pisk æg og sukker sammen. Rør det smeltede chokoladesmør ned i æggemassen. Sigt mel, kakao, bagepulver og havsalt i dejen, og vend det rundt. Hæld dejen i en aflang brødform foret med bagepapir. Bag brownien i ca. 30-35 minutter.

 

Opbygning: Pisk den kolde champagnemousse blød og lækker. Sprøjt moussen på et stykke brownie og pynt med jordbær og limeskal.

 

8 tanker om "Brownie med champagnemousse"

  1. Hej 🙂

    Jeg skal til at begive mig ud i den fantastiske kage, men lige et hurtigt spørgsmål – hyldeblomstsaften, er det en oplandet hyldeblomstsaft, som er lige til at drikke, eller en koncentreret hyldeblomstsaft?

  2. sikke en lækker kombi! Tror du at moussen er fast nok til at man kan bygge den op som en top, hvis man laver brownien i en rund springform? altså så man får en fin lige kant med brownie i bunden og champagnemousse på toppen som kan pyntes? 🙂

  3. Jeg kan måske godt blive lidt i tvivl om jeg har været lidt for ivrig, med at hælde champagnen i. Jeg prøver med et nyt forsøg 😀 hvor lang tid efter den har været på køl, vil du mene man skal piske cremen?
    Kh sofie

    • Hehe det kender jeg kun alt for godt 😀 Jeg har også selv stået med “suppe” flere gange, fordi jeg har været for ivrig! Jeg vil tro, at cremen skal stå i ca. 3 timer før den har sat sig.

  4. HEj 🙂 jeg har i dag forsøgt mig med denne kage! brownien er blevet fantastisk (tak for opskriften) 🙂 men cremen kan jeg slet ikke få til at sætte sig. Har haft den på køl fra kl 13 til nu (18:35) har så forsøgt at piske den nu her i 5-10 min. uden den bliver cremet og tyk. Den er bare helt flydene. Har du en ide om hvad jeg gør forkert? 🙂

    • Hej Sofie
      Dejligt at brownien er blevet skøn, men sikke en skam med moussen. Var champagnen afkølet til stuetemperatur, da du kom flødeskummet i?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *