Chokolademousse med kanelcrumble

Chokolademousse1

Tidligere på ugen lavede jeg chokolademousse med kanelcrumble. Moussen er lavet af mælkechokolade og crumblen er lavet af mørk chokolade og en tyk kanelkrydret sirup, som giver en nærmest karamelagtig smag. Wauw det er godt. Hvad der også er godt er, at både mousse og crumble er smadder nemt at gå til.

Chokolademousse4

Nåå jo, og så kan jeg hilse at sige, at det er helt fantastisk at komme hjem til sådan et her glas chokolademousse efter en lang arbejdsdag. Det har i hvert fald kastet glans over flere dage i min uge!

Chokolademousse3

Ingredienser

Ca. 4-6 personer

 

Chokolademousse

  • 1 blad husblas
  • 180 g mælkechokolade
  • 120 g piskefløde
  • 120 g æggehvider
  • 10 g sukker

 

Kanelcrumble

  • 50 g chokolade, 70 pct.
  • 50 g muscovadosukker
  • 50 g vand
  • 2-3 tsk stødt kanel

 

Desuden

  • Kanel til drys
  • Guldstøv til pynt

 

Chokolademousse: Udblød husblassen i koldt vand i 15 minutter. Hak chokoladen fint og kom i en skål. Bring piskefløden i kog. Tilsæt den udblødte, knugede husblas. Hæld langsomt den varme fløde over chokoladen under omrøring med en dejskraber.

 

Pisk æggehviderne stive med sukkeret og vend dem i chokoladen ved 45 grader. Kontroller temperaturen inden æggehviderne vendes i. Hæld moussen op i små glas, og sæt dem på køl indtil moussen har sat sig – gerne til dagen efter.

 

Kanelcrumble: Hak chokoladen fint og kom i en skål. Kog muscovadosukker, vand og kanel til en tyk sirup. Tag siruppen af varmen, når den er 125 grader varm. Hæld den brændvarme sirup over chokoladen, mens du pisker. Pisk til chokoladen begynder at blive til små klumper. Lad crumblen køle af på et stykke bagepapir.

 

Pynt: Pynt chokolademoussen med kanelcrumble, stødt kanel og eventuelt guldstøv.

 

2 tanker om "Chokolademousse med kanelcrumble"

  1. Hej Anine, glædelig jul helt fra New Zealand. Jeg lavede din chokolade mousse til julefrokost og servede den til en flok meget taknemmelige (og imponerede) gæster. Super opskrift som helt sikkert vil blive en favorit fremover. Mvh Tine

    • Hej Tine
      Rigtig glædelig jul! Hvor er det dejligt at høre, at chokolademoussen sad lige i skabet. Det er bestemt også en opskrift, som et er rigtig glad for.
      Mange hilsner
      Anine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *