Chokolademousse med ribs

Mælkechokolademousse med ribs1

 

Rigtig godt nytår alle sammen.

 

Jeg håber I har fået taget ordentligt afsked med 2015, og er klar til et nyt år. Det er jeg i hvert fald. Lige nu sidder jeg i min sofa med computeren i skødet, og byder 2016 velkommen med en uforskammet stor portion mælkechokolademousse toppet af med friske ribs og karamelliserede hasselnødder. Det er slet ikke værst, kan jeg godt sige jer.

 

Hold kæft, hvor er der egentlig sket meget for mig i 2015. Flere end nogensinde før følger med i mine eskapader her på bloggen, og finder inspiration til både kager, fyldte chokolader og alt muligt andet. Det er jeg virkelig glad for, at I gør. Og håber bare, at endnu flere vil støde til i 2016.

 

Jeg vil i hvert fald gøre mit til at dele endnu flere skønne opskrifter med jer!

 

Mælkechokolademousse med ribs3

Mælkechokolademousse med ribs7

 

Ingredienser

Ca. 4-6 personer

 

Mælkechokolademousse

 • 1 blad husblas
 • 180 g god mælkechokolade
 • 120 g piskefløde
 • 120 g æggehvider

 

Karamelliserede hasselnødder

 • 50 g sukker
 • 50 g hasselnødder

 

Desuden

 • Friske ribs

 

Chokolademousse: Udblød husblassen i koldt vand. Hak chokoladen og kom den i en skål. Bring piskefløden i kog. Tilsæt den udblødte, knugede husblas. Hæld langsomt den varme fløde over chokoladen under omrøring med en dejskraber.

 

Pisk æggehviderne stive og vend dem i chokoladen ved 45 grader. Hæld moussen op i glas, og sæt dem på køl til moussen har sat sig – gerne til dagen efter.

 

Karamelliserede hasselnødder: Smelt sukkeret på en pande, og kom hasselnødderne ned i sukkeret. Vend rundt i et minuts tid. Lad nødderne køle af på et stykke bagepapir.

 

Pynt: Pynt chokolademoussen med en masse friske ribs og karamelliserede hasselnødder.

 

2 tanker om "Chokolademousse med ribs"

 1. Godt Nytår 🙂 Jeg vil i hvert fald følge dig fremover, for jeg har brugt en del af dine opskrifter og har lært en masse. Og så er du bare rigtig hyggelig at følge 🙂 Kh Maiken

  • Tusind tak, Maiken!
   Det gød mig smadder glad, at du har lyst til at følge med, og kan bruge opskrifterne til noget.
   Mange nytårshilsner
   Anine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *