Hvide chokolader med citron og praline

Chokolader med citron og praline1

 

Forude venter et nyt år, og jeg er ved at forberede en sød og festlig afsked med 2015.

 

Som et lille indslag nytårsaften kan du prøve at lave de her hvide chokolader med lemoncurd og mandelpraline. De smager hammer godt, og så glimter de smukt ved dæmpet belysning!

 

Er ret vild med dem kan du nok høre..

 

Chokolader med citron og praline10

Chokolader med citron og praline8

 

Ingredienser

Ca. 32 stk.

 

Tempereret chokolade

  • 400 g hvid chokolade

 

Praline

  • 100 g mandler
  • 100 g sukker
  • ½ dl vand
  • 60 g hvid chokolade (overskydende chokolade fra tempereringen)
  • Lidt havsalt

 

Desuden

  • Ca. 50 g lemoncurd
  • Hvidt spiseligt glimmer

 

Praline: Rist mandlerne i ovnen i ca. 5 minutter ved 175 grader. Kog sukker og vand op til vandet fordamper, og sukkeret bliver til en lysebrun sirup. Det tager et par minutter. Kom de ristede mandler op i siruppen, og hæld det hele over på et stykke bagepapir. Lad mandlerne køle helt af.

 

Tempereret chokolade: Hak chokoladen fint. Kom 1/4 af chokoladen i en skål, og varm den resterende del op over vandbad. Når chokoladen er 45 grader, tages den af vandbadet og 3/4 hældes op i skålen med hakket chokolade. Rør med en dejskraber til chokoladen er smeltet. Tilsæt eventuelt mere af den varme chokolade, hvis den hakkede chokolade ikke er smeltet helt.

 

Step 1: Fyld chokoladeformen med chokolade. Tøm så formen igen ned i skålen. Glat overfladen med en paletkniv. Vend formen på hovedet på en plade beklædt med bagepapir, og stil den i køleskab til chokoladen har sat sig.

 

Praline: Blend mandlerne til en hel fin masse i en foodprocessor. Tilsæt den smeltede chokolade, og lad det køre med til en blød creme. Smag til med en smule havsalt.

 

Step 2: Fyld chokoladeskallerne 2/3 dele op med lemoncurd og kom derefter lidt praline i, så der er få millimeter op til kanten. Hæld et lag af den tempererede chokolade over chokoladerne, og glat ud med en paletkniv. Sæt chokoladerne tilbage på køl i en times tid.

 

Vend chokoladerne ud ved at give formen et (eller flere) bank i bordet.

 

Drys chokoladerne med lidt hvidt glimmer.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *