Chokolader med hindbær og havsalt

Chokolader med hindbær3

 

Det er ikke så tit, at jeg nævner mit arbejde herinde. Ikke fordi jeg ikke vil. Men fordi der nogen gange virker lidt langt mellem fx fyldte chokolader og at være embedsmand i Skatteministeriet.

 

Men så måske alligevel ikke. Formen på de her chokolader minder mig i hvert fald en del om det logo, der er trykt på samtlige af de sager, jeg sidder med til daglig. Og jeg ved ikke med dig, men jeg synes faktisk, at shiny pink klæder kronen vældig fint.

 

Jeg kan jo overveje at foreslå for skatteministeren, at chokolade bliver tænkt ind som led i opbygningen af det nye skattevæsen. Det kan da kun blive en succes! 🙂

 

Men nok om skattevæsenet. Nu skal det handle om chokoladerne. Inde bag det shiny pink ydre er der en skal af mørk chokolade, som gemmer på en mørk hindbærganache med havsalt.

 

De appellerer virkelig godt til dig, der elsker en kraftig mørk chokoladesmag (aka mig!).

 

Mange hilsner

Anine

 

Chokolader med hindbær4

 

Ingredienser

Ca. 25 stk.

 

Tempereret chokolade

  • 400 g chokolade, 70 pct.
  • Rosa støv

 

Hindbærganache

  • 100 g chokolade, 70 pct. (brug den overskydende chokolade)
  • 1 dl fløde
  • 20 g honning
  • ½ tsk havsalt
  • 10 g frysetørret hindbærpulver

 

Klargør formen: Børst det rosa støv i chokoladeformen med en pensel. Ryst løst støv ud af formen inden chokoladen hældes i.

 

Tempereret chokolade: Hak chokoladen fint. Kom 1/3 af chokoladen i en skål, og varm den resterende del op over vandbad. Når chokoladen er 52 grader, tages den af vandbadet og hældes op i skålen med hakket chokolade. Rør med en dejskraber til chokoladen er smeltet.

 

Fyld chokoladeformen med chokoladen. Bank den let ned i bordet, så eventuelle lufthuller forsvinder. Tøm så formen igen ned i skålen. Vend formen på hovedet over en plade beklædt med bagepapir, og stil den i køleskab til chokoladen har sat sig.

 

Hindbærganache: Vej 100 gram af den tempererede chokolade af, og kom den i en skål. Bring fløde, honning og salt i kog. Hæld langsomt den varme honningfløde over chokoladen under omrøring med en dejskraber. Rør hindbærpulveret i ganachen og lad den køle af til stuetemperatur.

 

Kom hindbærganachen i chokoladeskallerne, så der stadig er et par millimeter op til kanten. Drys en smule havsalt ovenpå ganachen.

 

Hæld så et lag af den tempererede chokolade over chokoladerne, og glat ud med en paletkniv. Sæt chokoladerne tilbage på køl i en times tid.

 

Vend chokoladerne ud ved at give formen et bank i bordet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *