Chokolader med jordbærkaramel

chokolade_jordbaerkaramel

Jeg har fået en fin ny chokoladeform – og den skal jeg naturligvis indvie! For at sikre mig, at det bliver gjort med manér, så har jeg lavet en jordbærkaramel på frysetørret jordbærpulver, som jeg har pakket ind i en skal af mørk chokolade… mmm! De smager simpelthen så godt!

chokolade_jordbaerkaramel3

chokolade_jordbaerkaramel2

 

Ingredienser

Ca. 30 stk.

 

  • 1 vaniljestang
  • 125 g sukker
  • ½ tsk havsalt
  • 10 g smør
  • 1½ dl piskefløde
  • 20 g frysetørret jordbærpulver
  • 300 g chokolade, 70 pct.

 

Jordbærkaramel: Skab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland med lidt sukker. Smelt vanilje, sukker og salt i en gryde ved middel varme. Rør smørret ud i karmellen. Tilsæt fløden lidt af gangen under omrøring. Kom endelig jordbærpulveret i karmellen, og rør det godt sammen. Kog karamellen i ca. 7 minutter til den er tyk med mange klistrede bobler (omkring 125 grader). Hæld karamellen over i en skål.

 

Tempereret chokolade: Hak chokoladen fint. Kom 1/3 af chokoladen i en skål, og varm den resterende del op over vandbad. Når chokoladen er 50 grader, tages den af vandbadet og 2/3 hældes ned i skålen med hakket chokolade. Rør med en dejskraber til chokoladen er smeltet. Tilsæt eventuelt mere af den varme chokolade, hvis den hakkede chokolade ikke er smeltet helt.

 

Step 1: Fyld chokoladeformen med chokolade. Tøm så formen igen ned i skålen. Glat overfladen med en paletkniv. Vend formen på hovedet og stil den i køleskab til chokoladen har sat sig.

 

Step 2: Hæld jordbærkaramellen i en plastikpose, og sprøjt karamellen ned i chokoladeskallerne, så der er få millimeter op til kanten. Sæt igen chokoladeformen på køl i nogle minutter.

 

Step 3: Hæld et lag af den tempererede chokolade over chokoladerne, og glat ud med en paletkniv. Sæt chokoladerne tilbage på køl i en times tid.

 

Vend chokoladerne ud ved at give formen et (eller flere) bank i bordet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *