Chokolader med lakrids og hindbær

Hvide chokolader med lakrids3

Det er nok kun en chokoladenørd, der glæder sig over at indvie en ny chokoladeform, men ikke desto mindre, så er det lige hvad jeg gør 🙂 Med min nye form har jeg lavet de fineste chokolader, som nok falder i de fleste lakridselskeres smag: Hvide chokolader fyldt med hindbærlakrids og saltlakridssirup. En rigtig lækkerbisken!

Hvide chokolader med lakrids2

Ingredienser

Ca. 30 stk.

 

Hindbærlakridsfyld

  • 150 g hvid chokolade
  • 100 g hindbær
  • 1 citron, skallen
  • 3 tsk rålakridspulver, fx Raw Liquorice Powder fra Johan Bülow

 

Desuden

  • 300 g hvid chokolade
  • Ca. ½ dl lakridssirup, fx Salty Liquorice Syrup fra Johan Bülow

 

Hindbærlakridsfyld: Kom hindbær i en gryde og lad bærerne koge i ca. 5 minutter. Mos dem godt. Lad mosen køle af i en skål. Hak chokoladen fint, og smelt den over vandbad. Bland chokoladen i hindbærmosen. Tilsæt citronskal og rålakridspulver. Lad fyldet køle af til stuetemperatur.

 

Tempereret chokolade: Hak chokoladen fint. Kom 1/3 af chokoladen i en skål, og varm den resterende del op over vandbad. Når chokoladen er 43-45 grader, tages den af vandbadet og 2/3 hældes op i skålen med hakket chokolade. Rør med en dejskraber til chokoladen er smeltet. Tilsæt eventuelt mere af den varme chokolade, hvis den hakkede chokolade ikke er smeltet helt.

 

Step 1: Fyld chokoladeformen med chokolade. Bank den i bordet, så eventuelle luftbobler forsvinder.Tøm så formen igen ned i skålen. Glat overfladen med en paletkniv. Vend formen på hovedet på en plade beklædt med bagepapir, og stil den i køleskab til chokoladen har sat sig.

 

Step 2: Kom en smule lakridssirup i chokoladeskallerne. Hæld så hindbærlakridsfyld i chokoladeskallerne til der er få millimeter op til kanten. Hæld et lag af den tempererede chokolade over chokoladerne, og glat ud med en paletkniv. Sæt chokoladeformen tilbage på køl i en times tid.

 

Vend chokoladerne ud ved at give formen et (eller flere) bank i bordet.

 

14 tanker om "Chokolader med lakrids og hindbær"

  1. Pingback: tomme chokoladeæsker | julen2015-dk.com

  2. Pingback: tomme chokoladeæsker | helligdage-gaver.com

  3. Hej Anine. Bruger du silikone-forme eller forme af hård plast? Hvad vil du anbefale en nybegynder at forsøge sig med? 🙂 Mvh. Ditte

    • Hej Ditte
      Jeg bruger forme af hård plast. Det er klart der, jeg oplever at få de bedste resultater.
      Mange hilsner
      Anine

  4. Hvordan opbevarer du disse fine chokolade. Jeg synes de “slår sig” i en almindelig dåse – især hvis jeg skal transportere dem, give dem som gave eller lignende. Mon der findes et sted, hvor man kan købe tomme chokoladeæsker – af den store slags?

    • Jeg beholder altid mine chokolader på et lille fad, hvis de skal spises hjemme. For jeg er helt enig i, at de slår sig, hvis de kommer i en bøtte, hvor de ligger op ad hinanden. Jeg kender desværre ikke umiddelbart til et sted, hvor man kan købe tomme chokoladeæsker. Selv lægger jeg små skillevægge af køkkenrulle mellem chokoladerne, hvis de skal transporteres. Giver lyd, hvis jeg støder på nogle æsker en dag 🙂

  5. Wow,ser lækkert ud:-) har bare et enkelt spørgsmål,når du skriver “vend formen på hovedet “, menes der så at “åbningen” på formen er opad eller er det bunden af formen/ Toppen af chokoladen der er opad?

    • Tak Mie – det er jeg rigtig glad for at høre! Med “vend formen på hovedet” mener jeg, at åbningerne på chokoladeformen skal vende nedad. Chokoladen løber ikke ud, men ved at lade chokoladen størkne på denne her måde, så undgår du, at chokoladeskallen bliver meget tyk i toppen af chokoladerne. Håber du har mod på at lave dem – de smager SÅ godt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *