Chokolader med limekaramel

Chokolader med limekaramel2

Så har jeg været i chokoladekøkkenet igen! Denne gang, for at lave nogle underskønne fyldte chokolader med en skal af mørk chokolade og et indre af blød limekaramel. Først var jeg lidt skeptisk over smagskombinationen af karamel og lime. Men nu havde jeg jo fået det anbefalet, så jeg prøvede først at blande limeskal med en smule af karamellen – og her opstod der lidt magi – for de to klæder virkelig hinanden ufattelig godt!

Chokolader med limekaramel3

Jeg håber, at billederne og opskriften giver dig mod på at lave dine egne fyldte chokolader!? Det er i hvert fald ikke så kompliceret at temperere chokolade, som det nogle gange bliver gjort til 🙂

Chokolader med limekaramel

Ingredienser

Ca. 35 stk.

 

Limekaramel

  • 1 ds kondenseret mælk
  • Skal af 2 limefrugter

 

Desuden

  • 400 g mørk chokolade, 70 pct.

 

Limekaramel: Fjern etiketten fra dåsen med kondenseret mælk, og lad den simre i rigeligt vand i 3 timer. Lad dåsen køle af i 2 timer. Hæld karamellen ned i en skål, tilsæt limeskal, og rør det godt sammen.

 

Tempereret chokolade: Hak chokoladen fint. Kom 1/3 af chokoladen i en skål, og varm den resterende del op over vandbad. Når chokoladen er 52 grader, tages den af vandbadet og 2/3 hældes op i skålen med hakket chokolade. Rør med en dejskraber til chokoladen er smeltet. Tilsæt eventuelt mere af den varme chokolade, hvis den hakkede chokolade ikke er smeltet helt.

 

Step 1: Fyld chokoladeformen med chokolade. Bank den i bordet, så eventuelle lufthuller forsvinder. Tøm så formen igen ned i skålen. Glat overfladen med en paletkniv. Vend formen på hovedet på en plade beklædt med bagepapir, og stil den i køleskab til chokoladen har sat sig.

 

Step 2: Hæld limekaramellen i en plasticpose eller sprøjtepose, og sprøjt den ned i chokoladeskallerne, så der er få millimeter op til kanten. Hæld et lag af den tempererede chokolade over chokoladerne, og glat ud med en paletkniv. Sæt chokoladerne tilbage på køl i en times tid.

 

Vend chokoladerne ud ved at give formen et (eller flere) bank i bordet.

 

8 tanker om "Chokolader med limekaramel"

  1. Kære Anine

    Sikke nogle fine ting du tryller frem. Særligt er jeg blevet inspireret af din chokoladeproduktion. Hvor køber du dine fine forme, for her må jeg jo starte?

    På forhånd tak.

    Bedste hilsner

    Rikke

  2. Hej Anine
    Er lige faldet over din blog, og må sige at jeg er imponeret! hvor ser den indbydende ud. Jeg var netop på udkig efter noget fyldte chokolader inspiration, og det her jeg da fundet her!
    jeg har lige et spørgsmål, før jeg giver mig i kast med diverse af dine opskrifter. Når nu formene står på køl for at størkne – før man kommer fyldet i – hvad gør du så med resten af den tempererede chokolade? Der går jo lidt tid før de er størknet og klar til at blive fyldt op, så når den resterende tempererede chokolade ikke at stivne??
    På forhånd mange tak for dit svar

    • Hej Maja
      Tak for de søde ord – jeg er rigtig glad for, at du kan finde inspiration herinde til at lave fyldte chokolader.
      Jeg lader faktisk bare den tempererede chokolade stå på køkkenbordet indtil chokoladen i formen er størknet. Når chokoladen er tempereret rigtig, så går det virkelig stærkt for chokoladen at størkne ved kulde. Det får ligesom et chok af at komme i køleskabet.
      Hvis nu alligevel chokoladen i skålen virker for kold til, at den kan blive hældt ud over formen, så kan du tilsætte lidt mere smeltet chokolade. Men som sagt plejer det ikke at være et problem for mig.
      Mange sommerhilsner
      Anine

  3. Det lyder virkelig lækkert og ser så godt ud. Men det med at putte dåsen ned i vandet og koge det – det lyder lidt sært i mit hoved. Skal det så stå og koge eller hvad – og bliver det virkelig til karamel?

    • Hej Line
      Du har helt ret – det virker ret underligt at koge en dåse med noget mælkelignende stads for at lave karamel. Men ikke desto mindre, så bliver det faktisk til karamel 🙂 Den kondenserede mælk indeholder en hel del sukker, som bliver til en blød og meget velsmagende karamel, når dåsen varmes op.

      Jeg håber du kaster dig ud i det – det smager nemlig vildt godt, og kan bruges til en masse forskellige lækkerier!

      Bedste hilsner
      Anine

    • Tak Anne, smagen var bestemt heller ikke dum 🙂 Det er i hvert fald ikke sidste gang jeg kombinerer karamel og lime!
      – Anine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *