Chokolader med mokkakaramel

Chokolader med mokkakaramel3For nogle dage siden skulle min mor og jeg have været på et chokoladekursus. Desværre blev kurset aflyst, men det skulle ikke forhindre os i at lave nogle lækre chokolader. Så bevæbnet med chokoladeforme, lækre ingredienser og en masse gode idéer til smagskombinationer, gik vi i gang med at fremtrylle de fineste fyldte chokolader!

 

Vi lavede tre varianter: Mørke chokolader med nougatknas, mørke chokolader med mokkakaramel og hvide chokolader med lakridsmarcipan (som snart kommer op på siden). Nøj, hvor blev de alle sammen super lækre! Her får du opskriften på mørke chokolader med mokkakaramel.

Chokolader med mokkakaramel4

Det skal i øvrigt nævnes, at mokkakaramellen er lavet på fløde, der er kogt op med lækre ristede kaffebønner. Vi prøvede også, om frysetørret kaffe kunne bruges – det kan ikke anbefales. Fløden blev bitter, og fik slet ikke den lækre mokkasmag, som vi gik efter. Men karamellen på kaffebønner blev helt perfekt!

Chokolader med mokkakaramel2

Ingredienser

Ca. 35 stk.

 

Mokkakaramel

  • 3 dl fløde
  • 160 kaffebønner
  • 250 g sukker
  • ½ tsk havsalt
  • 20 g smør

 

Desuden

  • 400 g chokolade, 70 pct.

 

Mokkakaramel: Bring fløde og kaffebønner i kog. Tag gryden af varmen, og lad fløden trække i 30 minutter. Smelt sukker og salt på en pande ved middel varme. Rør smørret ud i karmellen. Sigt fløden, så kaffebønnerne bliver sorteret fra, og tilsæt fløden lidt af gangen. Kog karamellen til den er ca. 110 grader. Lad karamellen køle af på bagepapir i en skål.

 

Tempereret chokolade: Hak chokoladen fint. Kom 1/3 af chokoladen i en skål, og varm den resterende del op over vandbad. Når chokoladen er 50 grader, tages den af vandbadet og 2/3 hældes op i skålen med hakket chokolade. Rør med en dejskraber til chokoladen er smeltet. Tilsæt eventuelt mere af den varme chokolade, hvis den hakkede chokolade ikke er smeltet helt.

 

Step 1: Fyld chokoladeformen med chokolade. Tøm så formen igen ned i skålen. Glat overfladen med en paletkniv. Vend formen på hovedet på en plade beklædt med bagepapir, og stil den i køleskab til chokoladen har sat sig.

 

Step 2: Hæld mokkakaramellen i en plastikpose, og sprøjt karamellen ned i chokoladeskallerne, så der er få millimeter op til kanten. Hæld et lag af den tempererede chokolade over chokoladerne, og glat ud med en paletkniv. Sæt chokoladerne tilbage på køl i en times tid.

 

Vend chokoladerne ud ved at give formen et (eller flere) bank i bordet.

 

5 tanker om "Chokolader med mokkakaramel"

  1. Hej!
    Her til aften prøvede min far og jeg at lave disse. Det lykkedes på ingen måde da karamellen blev alt for hård da vi kølede den ned til overhovedet at få i en sprøjtepose. Vores gæt er at der skal væsentlig mere fløde i end opskriften foreskriver.
    For det andet er det en mærkelig måde at opgive kaffebønnerne i antal i stedet for gram – har I virkelig stået og talt 160 kaffebønner op?
    De så ellers lækre ud, men vi endte da ud med nogle kaffe/karamel bolcher der smager dejligt…

    • Hej Kirstine
      Sikke en skam, at jeres resultat ikke blev godt. Forholdene i opskriften fejler nu ikke noget. Når karamellen bliver hård, så skyldes det ikke for lidt fløde, men at karamellen er blevet meget, meget varm. Jo varmere, desto hårdere bliver den.
      Jeg giver dig ret i, at kaffebønnerne nok burde være angivet i gram, men faktisk stod min mor og jeg og talte op, fordi vi først ikke synes, at kaffesmagen blev tilstrækkelig kraftig. Så kom der lidt ekstra i af gangen.
      Vh Anine

      • Hej Anine, vi er to piger på 13 og vi har lige lavet disse fyldte chokolader med mokkakaramel. Med hensyn til den øvrige kommentar, vi bare fortælle at det gik helt fantastisk med vores!
        Vores mokkakaramel-fyld opførte sig 100% som den skulle, dog vil jeg sige at man virkelig skal have tålmodighed med karamellen. Vi er meget tilfredse over vores resultat! og vi håber fremover at andre også vil sætte pris på denne dejlige opskrift.
        VI har tænkt os at give vores væk som gave til vores mor på mors dag.

        tænkte bare det kunne være hyggeligt at dele…

        -Siri og Liva

        • Hej piger
          Hold op, hvor er det dejligt at høre, og hvor er I søde. Jeg håber, at jeres mor er blevet glad for chokoladerne. Jeg har i hvert fald svært ved at forestille mig en bedre Mors dag gave 🙂 Er så glad for, at I har delt det her med mig!
          Mange hilsner
          Anine

  2. Pingback: Hvide chokolader med lakridsmarcipan | Anines – Kagekærlighed i massevis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *