Chokolader med nougatknas

Fyldte chokolader smager altså bare godt. Men nøj, hvor har jeg spist meget halvgråt chokoladekonfekt gennem tiden, og jeg må indrømme, at det har haft en vis afskrækkende effekt på min lyst til at arbejde med chokolade. Alligevel har jeg kastet mig ud i chokolademekka – for så svært kan det vel heller ikke være at fremtrylle de små lækkerbidskender!

 

Udstyret med en chokoladeform og et termometer er det lykkedes mig at få et resultat, der både smager godt og ser lækkert ud. Det er helt klart ikke sidste gang, der kommer chokolader ud af mit køkken. Her har jeg kreeret en mørk chokoladeskal med fyld af nougat og karamelliserede hasselnødder.

Ingredienser

  • 40 g hasselnødder
  • 2 spsk sukker
  • 200 g nougat
  • 300 g chokolade 70 pct.

 

Nougatknas: Smelt sukker på panden, tilsæt hasselnødder og vend nødderne rundt i et minuts tid. Lad hasselnødderne køle af på et stykke bagepapir på køkkenbordet. Blend de afkølede hasselnødder groft, og kom dem op i en skål. Smelt nougaten over et vandbad, og hæld den op til nødderne. Rør blandingen ensartet, og lad den køle af – den skal nemlig være stuetemperatur for ikke at smelte chokoladen. Hæld den afkølede nougatknas i en sprøjtepose.

 

Tempereret chokolade: Hak chokoladen fint. Kom 1/3 af chokoladen i en skål, og varm den resterende del op til 50 grader over vandbad. Når chokoladen er 50 grader, tages den af vandbadet og 2/3 hældes op i skålen med hakket chokolade. Rør med en dejskraber til chokoladen er smeltet. Tilsæt eventuelt lidt mere af den varme chokolade, hvis den hakkede chokolade ikke smelter helt.

 

Fyld chokoladeformen med chokolade. Bank den let ned i bordet, så eventuelle lufthuller forsvinder. Tøm så formen igen ned i skålen. Vend formen på hovedet over en plade beklædt med bagepapir, og stil den i køleskab til chokoladen har sat sig. Kom nu nougatknasen op i chokoladeskallerne, så der er nogle millimeter op til kanten. Sæt igen chokoladeformen på køl i nogle minutter. Hæld så et lag af den tempererede chokolade over chokoladerne, og glat ud med en paletkniv. Sæt chokoladerne tilbage på køl i en times tid. Vend chokoladerne ud ved at give formen et bank i bordet.

 

Chokoladerne kan nogle gange være lidt svære at få ud af formen. Her er der ikke andet for, end at give formen lidt flere slag i bordet. Hvis du skulle få den idé at varme chokoladerne lidt, fx ved at lægge en varm klud oven på formen, så kan det ikke anbefales. Chokoladerne bliver matte, og er egentlig ikke nemmere at få ud. Det bedste du kan gøre, er ikke at vaske chokoladeformen med sæbe, og sørge for at den er lidt fedtet af kakaosmør fra chokoladen.

 

4 tanker om "Chokolader med nougatknas"

  1. Formene skal ALTID pudses grundigt med vat, for at fjerne belægninger på plasten, det er en stor fejl at det ikke står noteret nogle steder, da mange opgiver fordi de ikke kan få chokoladen ud af formene, desuden syntes jeg at chokolade er nemmere at få ud af formene hvis ikke formene har for meget mønster, så desto mere glatte overflader desto bedre

  2. Hej Anine.
    Hvad behandler du helt nye, aldrig brugt, hårde plast-chokoladeforme med inden brug?
    VH Karen.

  3. Pingback: Hvide chokolader med lakridsmarcipan | Anines – Kagekærlighed i massevis

  4. Pingback: Chokolader med mokkakaramel | Anines – Kagekærlighed i massevis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *