Chokolader med rabarber og ingefær

Chokolader med rabarber og ingefær4

Jeg tror ikke, at jeg kender én eneste, der ikke er helt vild med rabarber crumble, og selvom de her fyldte chokolader ikke ligefrem ligner den skønne bagte dessert, så har den ikke desto mindre været inspiration for dem. Jeg kalder chokoladerne her for “rabarber crumble i forklædning”. Her er nemlig tale om en fin hvid chokoladeskal med rabarberfyld og en lille mandel- og ingefærsmåkage på toppen. Mmm…

Chokolader med rabarber og ingefær3

Ingredienser

Ca. 30 stk.

 

Tempereret chokolade

  • 300 g hvid chokolade

 

Rabarberfyld

  • 100 g hvid chokolade (af den overskydende chokolade fra støbning af skallerne)
  • 4 stænger rabarber
  • ½ vaniljestang
  • 2 spsk vand
  • 20 g glukosesirup
  • ½ citron, saften
  • 20 g blødt smør

 

Ingefærsmåkage

  • 40 g mandelmel
  • 20 g smør
  • 20 g sukker
  • ½ tsk stødt ingefær

 

Tempereret chokolade: Hak chokoladen fint. Kom 1/3 af chokoladen i en skål, og varm den resterende del op over vandbad. Når chokoladen er 45 grader, tages den af vandbadet og 2/3 hældes op i skålen med hakket chokolade. Rør med en dejskraber til chokoladen er smeltet. Tilsæt eventuelt mere af den varme chokolade, hvis den hakkede chokolade ikke smelter helt.

 

Step 1: Fyld chokoladeformen med chokolade. Bank formen i bordet et par gange, så eventuelle luftbobler forsvinder. Tøm så formen ned i skålen igen. Glat overfladen med en paletkniv. Vend formen på hovedet, dvs. så åbningen på formen vender nedad, og læg den på en plade beklædt med bagepapir. Stil form og plade i køleskabet.

 

Rabarberfyld: Vej 100 gram af den tempererede chokolade af, og kom den i en skål. Hak rabarberne i små stykker, og skrab kornene ud af vaniljestangen. Bring rabarber, vanilje, vand og glukosesirup i kog, og rør det ud i chokoladen med en dejskraber. Tilsæt citronsaft og smør. Lad det køle af til stuetemperatur.

 

Ingefærsmåkager: Tænd ovnen på 175 grader. Ælt alle ingredienserne sammen. Tril små kugler på ca. 2 gram, som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk kuglerne lidt flade. Bag de små kager i ca. 4 minutter. Lad dem køle helt af.

 

Step 2: Hæld rabarberfyldet i chokoladeskallerne, så det når op til kanten. Kom en lille ingefærsmåkage på toppen. Sæt chokoladerne tilbage på køl til de har sat sig.

 

Vend chokoladerne ud ved at give formen et (eller flere) bank i bordet. Klar, parat, spis!

 

2 tanker om "Chokolader med rabarber og ingefær"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *