Chokolader med saltet vaniljekaramel

 

Vaniljekorn i karamel. Altså, hvis det ikke er foodporn, så ved jeg snart ikke.

 

I al beskedenhed savler jeg i hvert fald selv lidt over, hvor lækre de her chokolader er!

 

Det er chokolader med en skal af mørk chokolade og fyld af saltet vaniljekaramel. Jeg har brugt en chokolade på 70 pct. som giver et bittert modspil til den søde karamel.

 

God chokoladelyst!

 

Mange hilsner

Anine

 

 

Ingredienser

Ca. 30 stk.

 

Saltet vaniljekaramel

  • 1 ds dulce de leche
  • 4 tsk havsalt
  • 1 vaniljestang, kornene

 

Chokolade

  • 400 g chokolade, 70 pct.
  • Bronzestøv

 

Saltet vaniljekaramel: Kom karamel og havsalt i en skål. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom dem i skålen. Pisk det hele godt igennem, så karamellen bliver glat og ensartet, og vaniljekornene er fint fordelt.

 

Hæld karamellen over i en sprøjtepose og læg den til side.

 

Klargør formen: Børst bronzestøv i chokoladeformen med en pensel. Ryst løst støv ud af formen inden chokoladen hældes i.

 

Tempereret chokolade: Hak chokoladen fint. Kom 1/3 af chokoladen i en skål, og varm den resterende del op til 50 grader over vandbad. Når chokoladen er 50 grader, tages den af vandbadet og hældes op i skålen med hakket chokolade. Rør med en dejskraber til chokoladen er smeltet.

 

Fyld chokoladeformen med chokolade. Bank den let ned i bordet, så eventuelle lufthuller forsvinder. Tøm så formen igen ned i skålen. Vend formen på hovedet over en plade beklædt med bagepapir, og stil den i køleskab til chokoladen har sat sig.

 

Kom karamellen i chokoladeskallerne, så der stadig er få millimeter op til kanten.

 

Hæld så et lag af den tempererede chokolade over chokoladerne, og glat ud med en paletkniv. Sæt chokoladerne tilbage på køl i en times tid.

 

Vend chokoladerne ud ved at give formen et bank i bordet.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *