Chokolader med saltkaramel, lakrids og mandler

Chokolader med saltkaramel, lakrids og mandler2

Jeg elsker fyldte chokolader, og gætter på, at det er jeg ikke den eneste, der gør!? Jeg elsker også at udfordre de lidt traditionelle slags fyldte chokolader ved at lave nogle lidt mere funky versioner. Alle mine chokolader ligger under fanen konfekt.

 

I dag har jeg lavet nogle fyldte mælkechokolader med saltkaramel, mælkechokolade- og lakridscreme og karamelliserede mandler på toppen. De smager utrolig godt, og har virkelig bragt lykke på en skøn, afslappende søndag. Har din søndag mon også budt på søde sager?

Chokolader med saltkaramel, lakrids og mandler3

Inspirationen til mine fyldte chokolader har jeg hentet i en gave, jeg fik i sidste uge. Det er en æske mælkechokoladeovertrukne mandler med et strejf af salt og rålakrids fra Johan Bülow. Mange tak for dem – de smager vældig dejligt!  

Chokolader med saltkaramel, lakrids og mandler5

Ingredienser

Ca. 30 stk.

 

Saltkaramel

  • 80 g sukker
  • 10 g smør
  • 1 dl fløde
  • 2 tsk havsalt

 

Karamelliserede mandler

  • 50 g sukker
  • 50 g mandelsplitter

 

Tempereret chokolade

  • 400 g. mælkechokolade

 

Lakridscreme

  • 150 g mælkechokolade (overskydende chokolade fra støbning af skallerne)
  • 3/4 dl fløde
  • 20 g glukosesirup
  • Lidt havsalt
  • 20 g blødt smør
  • 3 tsk rålakridspulver, fx fra Bülow

 

Saltkaramel: Smelt sukkeret i en gryde. Rør smørret ud i karamellen. Tilsæt fløde og salt. Lad karamellen koge til den er ca. 110 grader, og afkøl den til stuetemperatur på en tallerken beklædt med bagepapir.

 

Karamelliserede mandler: Smelt sukkeret i en lille gryde. Tilsæt mandelsplitterne, når karamellen er blevet lysebrun. Vend mandlerne rundt i et minuts tid, og lad dem køle af på et stykke bagepapir.

 

Tempereret chokolade: Hak chokoladen fint. Kom 1/3 af chokoladen i en skål, og varm den resterende del op over vandbad. Når chokoladen er 45 grader, tages den af vandbadet og 2/3 hældes op i skålen med hakket chokolade. Rør med en dejskraber til chokoladen er smeltet. Tilsæt eventuelt mere af den varme chokolade, hvis den hakkede chokolade ikke er smeltet helt.

 

Step 1: Fyld chokoladeformen med chokolade. Bank formen ned i bordet, så eventuelle luftbobler forsvinder. Tøm så formen ned i skålen igen. Glat overfladen til med en paletkniv. Vend formen på hovedet på en plade beklædt med bagepapir, og stil den i køleskab, mens du laver lakridscremen.

 

Lakridscreme: Vej 150 gram af den tempererede chokolade af, og kom den i en skål. Bring fløde, glukosesirup og salt i kog i en lille gryde, og rør fløden ud i chokoladen med en dejskraber. Tilsæt smørret, når cremen er kølet af til 35 grader. Vend til sidst rålakridspulveret i cremen. Lad cremen køle af til stuetemperatur på køkkenbordet.

 

Step 2: Hæld saltkaramel og derefter lakridscreme i chokoladeskallerne. Kom lidt mandelsplitter på hver af chokoladerne. Sæt chokoladerne tilbage på køl i en times tid.

 

Vend chokoladerne ud ved at give formen et (eller flere) bank i bordet.

 

2 tanker om "Chokolader med saltkaramel, lakrids og mandler"

  1. Step 1: “Vend formen på hovedet på en plade beklædt med bagepapir, og stil den i køleskab, mens du laver lakridscremen”. – hvorfor vender du formen på hovedet? For at overskydende chokolade kan løbe ud? For øvrigt en rigtig “lækker” hjemmeside du har! Vh Terese

    • Jeg vender formen på hovedet for at undgå, at chokoladen flyder ned i “bunden” af formen og danner en tyk overskal. Selvom man måske skulle tro det, så løber chokoladen faktisk ikke ud af formen på trods af, at den vendes på hovedet. Det størkner ret hurtigt, når bare det kommer en tur i køleskab.
      Mange tak for de søde ord om min side. Det er jeg smadder glad for, at du synes.
      Glade julehilsner Anine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *