Chokolader med sesampraline

Chokolader med sesampraline6

 

Jeg elsker mørk chokolade. Det er vidst ingen hemmelighed.

 

Og jeg har på fornemmelsen, at jeg ikke er den eneste med hang til hverken mørk chokolade eller fyldte chokolader for den sags skyld… Hvis du også har en forkærlighed for det mørke guld, og i øvrigt er vild med at kaste dig over lidt ambitiøse kageprojekter, så overvej lige de her små lækkerbiskner.

 

Det er en mørk chokoladeskal fyldt med nougatknas toppet af med chokoladeganache og sesampraline. Jeg er virkelig begejstret!!

 

Chokolader med sesampraline8

Chokolader med sesampraline7

 

Ingredienser

Ca. 35 stk.

 

Sesampraline

  • 100 g sukker
  • 40 g sesamfrø

 

Nougatknas

  • 150 g nougat
  • En håndfuld knust sesampraline

 

Tempereret chokolade

  • 300 g chokolade, 70 pct.

 

Chokoladeganache

  • 100 g chokolade, 70 pct. (brug den overskydende chokolade fra støbning af skallerne)
  • 1 dl fløde
  • 20 g honning
  • 15 g glukosesirup
  • 15 g smør
  • Lidt havsalt

 

Sesampraline: Smelt sukkeret på en pande ved middel varme. Kom sesamfrøene på panden, og vend dem rundt i karamellen til sesamfrøene begynder at tage lidt farve. Hæld pralinen ud på et stykke bagepapir. Læg et stykke bagepapir ovenpå pralinen. Rul pralinen tyndt ud til den er ca. 2 mm.

 

Fjern det øverste lag bagepapir med det samme, og stik sesampraline ud, så det har nogenlunde samme diameter som chokoladeformen. Jeg brugte en skarp udstikker. Du kan selvfølgelig også knække pralinen ud, så chokoladerne får et lidt mere rustikt udseende.

 

Nougatknas: Smelt nougaten over vandbad. Hæld nougaten over i en skål og bland med knust sesampraline. Lad nougaten køle af til stuetemperatur.

 

Tempereret chokolade: Hak chokoladen fint. Kom 1/4 af chokoladen i en skål, og varm den resterende del op over vandbad. Når chokoladen er 52 grader, tages den af vandbadet og 3/4 hældes op i skålen med hakket chokolade. Rør med en dejskraber til chokoladen er smeltet. Tilsæt eventuelt mere af den varme chokolade, hvis den hakkede chokolade ikke smelter helt.

 

Step 1: Fyld chokoladeformen med chokolade. Bank formen i bordet et par gange, så eventuelle luftbobler forsvinder. Tøm så formen ned i skålen igen. Glat overfladen med en paletkniv. Vend formen på hovedet, dvs. så åbningen på formen vender nedad, og læg den på en plade beklædt med bagepapir. Stil form og plade i køleskabet.

 

Step 2: Hæld nougatknasen i chokoladeskallerne, så der er få milimeter til kanten. Sæt chokoladerne på køl i en times tid. Lav chokoladeganachen imens.

 

Chokoladeganache: Vej 100 gram af den tempererede chokolade af, og kom den i en skål. Bring fløde, honning, glukosesirup og salt i kog. Hæld langsomt den varme honningfløde over chokoladen under omrøring med en dejskraber. Rør til ganachen bliver helt blank. Tilsæt endelig smørret under omrøring. Lad ganachen køle af til den har konsistens som MEGET blødt smør.

 

Step 3: Vend chokoladerne ud ved at give formen et (eller flere) bank i bordet. Sprøjt små tutter af ganache i hver af chokoladerne, og pynt med et låg af sesampraline.

 

Klar, parat, nyd!

 

4 tanker om "Chokolader med sesampraline"

  1. wow – de ser jo fantastiske ud 🙂 Kan slet ikke forestille mig at de er mulige at lave selv 😀 Sammensætning indeni (ud fra dit billede) får min mund til at løbe i vand – det ser jo ud til at være den bedste chokolade der findes 😉

    • Mange, mange tak. Hvor er du sød Nicolaj!
      Det gør mig så glad at høre, at mundvandet begynder at løbe lidt. Det er lige sådan det skal være! – Men de er bestemt ikke umulige at lave 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *