Chokoladetærte med brombær

Chokoladetærte med brombær1

 

Brombærsæsonen er i fuld gang. Og jeg elsker simpelthen de sorte smukke bær – de smager fantastisk, ser flotte ud, og så farver de kager og cremer helt vildt smukt rødt. Mon du har været ude og plukke brombær endnu? Det har jeg, og det er der kommet nogle skønne kager ud af.

 

Blandt andet en utrolig lækker tærte med brombærgelé, cremet chokoladeganache og en masse friske brombær. Hold op, hvor kan den anbefales! Kagens kraftige og tunge chokoladesmag bliver ligesom frisket op af brombærene – det gør, at der fint er plads til et ekstra stykke kage…

 

Chokoladetærte med brombær5

Chokoladetærte med brombær2

Chokoladetærte med brombær4

 

Ingredienser

Ca. 8 stykker

 

Chokomørdej

  • 60 g smør
  • 40 g flormelis
  • ½ æg
  • 100 g hvedemel
  • 10 g kakaopulver
  • Et nip salt

 

Brombærgelé

  • 300 g brombær
  • 80 g sukker
  • ½ citron, saften

 

Chokoladeganache

  • 150 g chokolade, 70 pct.
  • 2 dl fløde
  • 50 g honning
  • Lidt havsalt
  • 40 g smør

 

Desuden

  • Brombær til pynt

 

Chokomørdej: Ælt alle ingredienserne godt sammen. Sæt dejen på køl i en halv times tid. Rul mørdejen ud, og kom den i en tærteform på ca. 20 cm i diameter. Prik huller i bunden med en gaffel.

 

Kom et stykke stanniol over dejen. Fyld bunden med ris, bønner eller noget helt tredje, som kan holde bunden nede, mens den bliver bagt. Bag bunden i 20 minutter ved 175 grader. Lad bunden køle af.

 

Brombærgelé: Kom alle ingredienserne i en gryde, og kog op i nogle minutter. Blend brombærene, sigt puréen og kog den ind i ca. 15 minutter til den er tyktflydende. Hæld geléen i den bagte tærte, og kom den på køl i en halv times tid til geléen har sat sig.

 

Chokoladeganache: Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Bring fløde, honning og salt i kog. Hæld langsomt den varme honningfløde over chokoladen under omrøring med en dejskraber. Rør til ganachen bliver helt blank. Tilsæt endelig smørret under omrøring.

 

Hæld chokoladeganachen over brombærgeléen, og lad chokoladen sætte sig en times tid på køl.

 

Pynt kagen med friske brombær.

 

TIP: Kagen kan sagens laves dagen i forvejen. Opbevar den på køl, men lad den stå på køkkenbordet i 1-2 timer før servering, idet chokoladeganachen altså smager bedst ved stuetemperatur.

 

4 tanker om "Chokoladetærte med brombær"

  1. Wow nogle lækre kager og tærter du får bagt! 😀
    Da jeg kun har en tærteform på 26/27 cm, vil du så anbefale at jeg laver en dobbelt portion, hvis jeg skal prøve at lave denne chokoladetærte?
    /Anita

    • Hej Anita
      Tusinnd tak skal du have! Ja, jeg tror, at dobbeltportion er en god idé. Særligt med hensyn til chokoladen og brombærgeléen. Dog vil der nok være lidt for meget mørdej – men det kan sagtens fryses i en god måneds tid.
      Mange hilsner
      Anine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *