Chokoladetærte med hindbær

Chokoladetærte med hindbær1

 

Findes der noget som chokolade, der kan gøre tilværelsen lidt sødere!?

 

Hvis du svarer “nej” til det spørgsmål, så synes jeg, at du skal lære med her! Jeg har nemlig lavet en chokoladetærte med hindbær, som jeg er ret sikker på vil falde i god jord hos de fleste chokoladeelskere.

 

Det er en tærte med choko-mørdej, choko-mazarin, chokoladeganache og massevis af hindbær for lige at give tærten et frisk indspark. Hindbærerne kan du selvfølgelig sagtens udskifte med fx jordbær. Mums!

 

Chokoladetærte med hindbær2

Ingredienser

Ca. 8 stykker

 

Choko-mørdej

  • 60 g smør
  • 40 g flormelis
  • ½ æg
  • 100 g hvedemel
  • 10 g kakaopulver
  • Et nip salt

 

Choko-mazarin

  • 130 g marcipan
  • 80 g sukker
  • 50 g blødt smør
  • 10 g kakaopulver
  • 1½ æg

 

Chokoladeganache

  • 200 g chokolade, 70 pct.
  • 2 dl fløde
  • 40 g honning
  • 25 g glukosesirup
  • Lidt havsalt
  • 25 g smør

 

Pynt

  • Ca. 300 g hindbær

 

Choko-mørdej: Ælt alle ingredienserne godt sammen. Sæt dejen på køl i en halv times tid, mens du laver mazarinmassen. Beklæd en ca. 20 cm tærteform med mørdejen. Prik huller i tærtebunden med en gaffel.

 

Choko-mazarin: Ælt marcipan, sukker, smør og kakaopulver godt sammen. Tilsæt æg og pisk mazarinmassen luftig. Kom mazarinmassen i tærteformen, og bag tærten i 20-23 minutter ved 175 grader. Lad kagen køle helt af.

 

Lav chokoladeganachen, mens kagen bliver bagt og køler af.

 

Chokoladeganache: Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Bring fløde, honning, glukosesirup og salt i kog. Hæld langsomt den varme honningfløde over chokoladen under omrøring med en dejskraber. Rør til ganachen bliver helt blank. Tilsæt endelig smørret under omrøring.

 

Kom ganachen i køleskabet indtil den har konsistens som MEGET blødt smør. Husk at røre rundt løbende, så ganachen ikke bliver for hård. Det er meget vigtigt, at den er blød ellers kan den simpelthen ikke sprøjtes på kagen.

 

Pynt: Sprøjt små tutter af chokoladeganache på toppen af kagen med en lille stjernetyl, og pynt kagen med hindbær.

 

6 tanker om "Chokoladetærte med hindbær"

  1. Hej Anine!
    Kan kagen, uden hindbær, tåle at stå en dag eller to i køleskab?

    Bedste hilsner Amanda 🙂

    • Hej Amanda
      Det kan den sagtens. Lad den dog stå ude på køkkenbordet for at temperere inden hindbærerne kommer på.
      Mange hilsner
      Anine

  2. hvor lang tid går der cirka før, ganchen er som blød smør? Hvor lang tid, tænker du, den skal stå i køleskabet? 🙂

    • Jeg vil skyde på, at det tager en halv times tid. Sørg for at røre i den en gang i mellem, så den ikke bliver for hård.
      Mange hilsner
      Anine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *