Citroneclair med hvid chokolade

Eclair med citron og hvid chokolade2Sidste år tilbragte jeg en del af påsken i Paris sammen med min kæreste. Her stiftede jeg bekendtskab med en kage, som ellers aldrig rigtig har fanget min opmærksomhed: Eclair. Det ændrede den tur markant på!!

 

Vi stødte blandt andet på et sted ved navn L’Eclair de Genie (eclair-geniet), og hold op nogle lækre eclairs de laver, wauw! Som kageentusiast har det derfor også stået på min “to do” liste lige siden, at jeg skulle lære at lave hamrende lækre eclairs.

 

Noget af det jeg er særligt vild med, foruden konsistensen naturligvis, er, at der er totalt fri leg med hensyn til smag og udtryk. Med andre ord har jeg kun lige taget hul på en ny kage-fetish!

Eclair med citron og hvid chokolade1

Her er det citroneclairs med hvid chokolade. Citroncremen er lavet af hjemmelavet orange-lemon curd og mascarpone, mens glacen er hvid chokolade ganache.

Eclair med citron og hvid chokolade5

Ingredienser

Ca. 10 stk.

 

Pâte à Choux

  • 88 g mel
  • 17 g sukker
  • 120 g vand
  • 60 g smør
  • Lidt salt
  • 120 g æg (sammenpisket)

 

Hvid chokoladeganache

  • 100 g hvid chokolade
  • 1 dl fløde
  • En smule gul farve (kan undlades)

 

Citroncreme

 

Desuden

  • Lidt chokoladeflager til pynt

 

Pâte à Choux: Bland mel og sukker sammen i en skål, og sæt den til side. Kom vand, smør og salt i en gryde, og smelt smørret ved middel varme. Når smørret er smeltet skrues der op til høj varme. Så snart det begynder at koge tages gryden af varmen, og melblandingen hældes i. Rør rundt med en ske i et minuts tid.

 

Blandingen skal nu gerne være blevet en blød dej-bolle. Sæt gryden tilbage på middel-lav varme, og rør rundt i yderligere et minuts tid.

 

Kom dejen over i en røremaskine med dejspade. Lad maskinen køre ved lav hastighed i 15 sekunder, så dejen afgiver lidt varme. De sammenpiskede æg skal tilsættes under fortsat piskning og omkring en fjerdedel af gangen. Kom først mere æg i, når dejen har optaget ægget. Afslut med 15 sekunders piskning ved middel hastighed.

 

Kom dejen over i en sprøjtepose med en mangetakket tyl på 1,5 cm. i åbningen (french star tip). Læg dejen i køleskabet til den er helt kold. Gør en bageplade med en silikonemåtte klar.

Eclaris med vanilje1

Tænd for ovnen ved 190 grader (standard – ikke varmluft).

 

Sprøjt 11 cm lange striber dej ud på måtten. (Læg eventuelt et stykke bagepapir under måtten, hvor du har markeret længden). Prøv at lave dem så lige og ensartede som muligt, da det giver klart det flotteste resultat! Tryk enderne på plads med en våd finger, og sprøjt til sidst lidt vand over dem med en forstøver.

 

Kom eclairne i ovnen, og skru med det samme ned til 175 grader. Lad dem bage i 30 minutter. Herefter vendes pladen, og de bager videre ved 160 grader i 15 minutter. Lad dem køle helt af på en rist.

 

Hvid chokoladeganache: Hak chokoladen fint. Bring fløden i kog, og hæld den over chokoladen, mens du rører i midten med en dejskraber. Tilsæt evt. lidt gul farve. Kom ganachen i fryseren, mens du forbereder og fylder kagerne med citroncreme.

 

Citroncreme: Pisk curd og mascarpone sammen til en tyk luftig masse. Kom cremen i en sprøjtepose med en tynd tyl på 0,5 cm.

 

Opbygning: Lav et hul i den ene ende af eclairen (evt. et i hver ende, hvis fyldet er svært at fordele), sådan at hullet vil blive dækket, når kagen overtrækkes med ganache. Sprøjt creme i alle kagerne.

 

Overtræk kagerne med kold chokoladeganache ved at dyppe overfalden i chokoladen. Fjern eventuel overskydende ganache med fingeren. Lad ganachen sætte sig lidt på køl i 5 minutters tid. Gentag, hvis overtrækket ikke dækker helt. Jeg gjorde det to gange.

 

Pynt med lidt chokoladespåner.

 

Klar, parat, spis!

 

6 tanker om "Citroneclair med hvid chokolade"

  1. Hej,
    Jeg har laenge fulgt mange forskellige blogs og jeg er egentlig mest en af de foelgere, der mest kigger paa og ikke kommenterer saa meget. Jeg faldt tilfaeldigvis over din blog i dag – og wow! Raekkevis af perfektion og kreativitet har jeg aldrig set mage, saa jeg kunne slet ikke lade vaere med at skrive til dig. Tusind tak for kaempe inspiration. Et stort klap paa skulderen herfra 🙂

    • Mange, mange tak for de søde ord Sine, hvor er det dejligt at få af vide! Jeg er smadder glad for, at du har fundet vej herind, og at du fandt lyst til at skrive. Det er så rart at få respons på det jeg laver 🙂
      Mange hilsner
      Anine

  2. De ser SÅ skønne ud. Elsker citron og hvid chokolade:-)
    Man kan næsten smage dem ved at se på det tredje billede:-)

    • Tusind tak Nina – de smager simpelthen også uimodståeligt godt! Jeg lover meget snart at have nogle citron-lækkerier med på arbejde, nu går det vidst ikke at trække den længere 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *