Cookies med tranebær og lakrids

Havregrynskager med tranebær og lakrids1

Jeg har gennem lang tid haft helt ualmindelig meget lyst til at bage havregrynscookies. Ofte bliver havregrynskager lavet med rosiner, men jeg har hele tiden gerne ville lave nogen med tranebær og lakrids, fordi jeg tænker, at det må smage rigtig godt sammen.

 

Da jeg kom hjem fra arbejde i dag havde jeg netop modtaget noget lakrids af Johan Bülow, som jeg har brugt i kagerne. Det er saltlakrids med tranebær og chili – min yndlings!

 

Jeg synes kagerne er blevet smadder gode – særligt de lune cookies er helt fantastiske, fordi lakridsen stadig er blød.

 

Dejen fungerer i øvrigt rigtig godt som en basisopskrift, hvor tranebærerne og lakridsen sagtens kan udskiftes med fx nødder, anden tørret frugt eller chokolade. De kalder i hvert fald på at blive lavet igen!

Havregrynskager med tranebær og lakrids4

Ingredienser

Ca. 15 stk.

 

  • 80 g tørrede tranebær
  • 80 g lakrids, fx saltlakrids med tranebær og chili fra Bülow
  • 1 vaniljestang, kornene
  • 70 g sukker
  • 140 g muscovadosukker
  • 150 g blødt smør
  • 1 æg
  • 160 g havregryn
  • 150 g mel
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt

 

Kom de tørrede tranebær i en skål og hæld kogende vand over dem, så de kan ligge og blive udblødte. Det vil forhindre, at tranebærerne bliver tørre, når kagerne bliver bagt. Hak lakridsen i små stykker, og sæt dem til side.

 

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med lidt af sukkeret. Kom vaniljesukker, det resterende sukker, muscovadosukkeret og smør i en røremaskine eller skål. Pisk i nogle minutter til blandingen er blevet luftigt. Tilsæt ægget og pisk videre i lille minut.

 

Bland havregryn, mel, kanel, bagepulver og salt sammen i en skål, og tilsæt det af to omgange i smørblandingen under omrøring. Hæld vandet fra tranebærerne, og kom både tranebær og lakrids op i dejen. Ælt det godt rundt. Sæt skålen med dejen på køl i en halv times tid.

Havregrynskager med tranebær og lakrids5

Kom bagepapir eller en silikonemåtte på en bageplade. Tril kugler á 60 gram, som du trykker let flade med hånden til de er 7-8 cm i diameter. Der kan være 9 kager på en bageplade. Bag kagerne ved 175 grader i 10-12 minutter, eller til de er gyldne.

 

Kagerne vil stadig være meget bløde, når de tages ud af ovnen, men de sætter sig i takt med, at de køler af. Lad kagerne køle af på en rist. Spis helst kagerne mens de stadig er lune, der er lakridsen nemlig rigtig lækker blød!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *