Cream puffs med hindbær og hvid chokolade

Cream puffs med hindbær6

 

Jeg er simpelthen faldet pladask for franske vandbakkelser!

 

Kagerne er en lidt fancy version af den klassiske vandbakkelse. De har en krakelleret cookie på toppen, som på en og samme tid giver kagerne en sprød og blød konsistens. De går under navnet cream puffs, og jeg vil bestemt gøre mit til, at de får deres indtog herhjemme.

 

Hvis du endnu ikke har prøvet at smage en cream puff, så må du gøre dig selv den tjeneste at prøve og bage dem. Jeg har forsøgt at hjælpe lidt på vej ved at beskrive min fremgangsmetode ekstra detaljeret.

 

Cream puffs med hindbær5

Cream puffs med hindbær4

Cream puffs med hindbær2

Ingredienser

Ca. 15 stk.

 

Pâte à Choux

  • 45 g mel
  • 10 g sukker
  • 60 g vand
  • 30 g smør
  • Lidt salt
  • 60 g æg (sammenpisket)

 

Cookies

  • 45 g muscovadosukker
  • 35 g mel
  • 10 g mandelmel
  • 30 g smør

 

Hindbærcreme

  • 4 blade husblas
  • 225 g hvid chokolade
  • 6 dl fløde
  • 150 g hindbærmarmelade
  • 1 citron, skallen og saften

 

Pynt

  • Frysetørret hindbærpulver
  • Flager af hvid chokolade
  • Lidt hindbær

 

Pâte à Choux: Bland mel og sukker sammen i en skål, og sæt det til side. Kom vand, smør og salt i en gryde, og lad smørret smelte ved middel varme. Når smørret er smeltet skrues der op til høj varme. Så snart det begynder at koge tages gryden af varmen, og melblandingen hældes i. Rør rundt med en træske i et minuts tid.

 

Blandingen skal nu gerne være blevet til en blød dej-bolle. Sæt gryden tilbage på middel-lav varme, og rør rundt i yderligere et minuts tid.

 

Kom dejen over i en røremaskine med dejspade. Lad maskinen køre ved lav hastighed i 15 sekunder, så dejen afgiver lidt varme. De sammenpiskede æg tilsættes under fortsat piskning, ca. en fjerdedel af gangen. Kom først mere æg i, når dejen har optaget ægget. Afslut med 15 sekunders piskning ved middel hastighed.

 

Kom dejen i køleskabet til den er helt kold. Gerne til dagen efter.

 

Form små dejkugler på ca. 2,5 cm i diameter og 1,5 cm i højden, og kom dem på en bageplade med silikonemåtte. Husk god afstand, da de puffer godt op under bagningen. Dejen er klistret, så brug lidt koldt vand for at undgå, at dejen hænger fast på fingrene. Forstøv kagerne med lidt vand, hvis de ikke allerede er blevet lidt fugtige.

 

Cookies: Ælt alle ingredienserne godt sammen. Rul den tyndt ud til en tykkelse på ca. 2 mm, og stik små kager ud på 2,5 cm i diameter. Læg kagerne oven på dejkuglerne.

 

Cream puffs3

 

Bag kagerne i 25-30 minutter ved 175 grader (standard – ikke varmluft). Lad dem køle helt af på en rist.

 

Cream puffs

 

Hindbærcreme: Udblød husblassen i en skål med vand. Hak chokoladen og kom den i en skål. Bring fløden i kog, og vrid husblassen for vand før den røres ud i fløden. Hæld lidt efter lidt den varme fløde over chokoladen, mens du rører med en dejskraber. Tilsæt hindbærmarmelade og citron. Sæt cremen på køl til den har sat sig helt – gerne til dagen efter.

 

Pisk hindbærcremen tyk og luftig, og kom den i en sprøjtepose med en rund tyl på en ½ cm.

 

Opbygning: Lav et hul i bunden på hver kage, som passer til tyllen. Fyld kagerne med hindbærcreme. Kom også en lille tut creme oven på kagerne, som pynten kan hænge fast på. Pynt med frysetørret hindbærpulver, flager af hvid chokolade og friske hindbær.

 

18 tanker om "Cream puffs med hindbær og hvid chokolade"

  1. De ser vildt lækre ud!! Jeg vil gerne lave dem til nytår, men jeg laver i forvejen en kage med hindbær, så jeg tænkte på og man kunne skifter hindbær ud med appelsin, og så bare bruge appelsinmarmelade i stedet. Der kan vel ikke være den store forskel i andet end smagen? :)

    • Jeg tror sagtens, at de kan bages på helt almindeligt bagepapir :) Rigtig god bagning – jeg ELSKER virkelig de her kager!

  2. Hej :-)
    Jeg har tænkt mig at bage disse til Sankt hans. De ser jo ekstremt lækre ud.
    Ved du, om man evt. kan bruge jordbær, når det er sæson for dem nu?
    Mvh.
    Monica

    • Mange tak skal du have Marianne!
      Jeg har lavet lidt research på dit spørgsmål, og de kan godt fryses. Jeg vil anbefale, at du fryser dem uden creme, og at de pakkes forsigtigt. De kan holde sig i ca. to uger på frost. Efter optøning er det en god idé at give dem 5 minutter i ovnen, så de får deres sprødhed tilbage.
      Mange hilsner
      Anine

  3. Jeg bagte disse idag. Meget dejlige, mine gæster nød dem. Hvordan får du hindbærcreme af 6dl fløde ind i 15 små creampuffs? Tak for opskriften.

    • Det jeg glad for at høre :)
      Mængden passede fint da jeg lavede dem, idet de små dejboller puffer rigtig fint op under bagningen.
      Havde du meget creme til ovres?

  4. Åh nej…:-) De ligner nogle som man godt kunne blive forfalden til.
    De ser skønne ud -både indvendig og udvendig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>