Dessertbomber med mælkechokolade og hasselnødder

Dessertbomber med mælkechokolade og hasselnødder1

 

Ved du stadig ikke, hvad desserten nytårsaften skal bestå af? Så læs lige med her.

 

Jeg har lavet dessertbomber med mælkechokolademousse og hasselnøddebunde, der er overtrukket med mælkechokolade og pyntet med karamelliserede hasselnødder og guldstøv. Dem skal du virkelig overveje at lave. De smager virkelig godt, og er efter min mening afsindig fine.

 

Jeg er i øvrigt vild med chokoladeovertræk – det giver den fedeste effekt på kager. Den teknik skal jeg uden tvivl lege videre med i 2016. Det bliver så godt.

 

Håber I nyder de sidste dage af 2015! Selv nyder jeg virkelig et par fridage i fulde drag.

 

Dessertbomber med mælkechokolade og hasselnødder2

Dessertbomber med mælkechokolade og hasselnødder7

 

Ingredienser

6 dessertbomber

 

Chokolademousse

  • 200 g mælkechokolade
  • 3 dl fløde

 

Hasselnøddebund

  • 120 g hasselnødder
  • 3 æggehvider
  • 150 g muscovadosukker

 

Karamelliserede hasselnødder

  • 50 g sukker
  • 50 g hasselnødder

 

Chokoladeovertræk

  • 200 g mælkechokolade
  • 2 blade husblas
  • 2 dl fløde
  • 30 g glukosesirup

 

Desuden

  • Lidt guldstøv til pynt

 

Chokolademousse: Smelt chokoladen over vandbad. Pisk fløden til blødt skum. Kom en skefuld af flødeskummet i chokoladen, og rør rundt. Kom chokoladen over i skålen med flødeskum, og vend rundt til en ensartet masse.

 

Kom chokolademoussen i halvkugleforme (fx silikoneforme på 7,5 cm i diameter), og sæt i fryseren til moussen er helt frossen.

 

Bund: Blend hasselnødderne groft. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt muscovadosukker og pisk videre i et minuts tid. Vend hasselnødderne i. Smør marengen ud på et stykke bagepapir i ca. 1,5 cm tykkelse. Bag bunden i ca. 15 min ved 175 grader. Lad bunden køle helt af.

 

Karamelliserede hasselnødder: Smelt sukkeret på en pande, og kom hasselnødderne ned i sukkeret. Vend rundt i et minuts tid. Lad nødderne køle af på et stykke bagepapir.

 

Opbygning: Stik hasselnøddebunde ud i samme størrelse som moussehalvkuglerne. Læg bundene på en rist med et fad nedenunder. Kom halvkuglerne oven på bundene.

 

Chokoladeovertræk: Hak chokoladen og smelt den over et vandbad. Kom husblassen i en skål med koldt vand. Bring fløde og glukosesirup i kog i en lille kasserolle. Tag gryden af varmen, og rør husblassen ud i fløden. Hæld lidt efter lidt fløden over chokoladen, mens du rører med en dejskraber.

 

Kør blandingen igennem med en stavblender. Her er det vigtigt, at der ikke laves luftbobler! Kom stavblenderen ned i skålen på skrå, så der ikke tages luft med ned i blandingen, og kør den glat i nogle minutter.

 

Når chokoladeovertrækket er kølet af til ca. 35 grader hældes det over de kolde moussebomber.

 

Pynt: Kom grofthakkede hasselnødder langs kanten på kagerne. Top dem af med lidt guldstøv.

 

Lad kagerne tø på køkkenbordet i en halv times tid inden servering (de kan sagtens stå i et par timer uden at tage det mindste skade).

 

10 tanker om "Dessertbomber med mælkechokolade og hasselnødder"

  1. Hej

    Jeg er kommet fordi dine smukke kager, og dem har vi besluttet skal laves.
    – kan jeg pynte kagerne med chokolade overtrækket og først spise dem 1-2 timer senere?
    Kan man stille dem i køleskabet uden der sker noget med mousse eller pynten?
    Eller skal de bare stå på køkkenbordet???

  2. Kunne rigtig godt tænke mig at lave disse til nytår! Har bare et enkelt spørgsmål: kan man lave dem dagen før de skal serveres?
    Hilsen Lone

  3. Hej Anine
    Hvor ser det flot ud. Det har jeg lyst til at prøve til nytår. Men hvordan har du fået nødderne langs kanten til at sidde så flot? Du må have et trick. De bedste hilsner Lone

  4. Godaften Anine.
    Ved godt det måske er lidt sent at spørge, men vi har bestemt os for dine fine chokoladebomber til Nytår,
    kan vi overtrække og så stille dem tilbage i fryseren.
    Mvh. Nina Johansen

  5. Hej Anine
    Det ser simpelthen så godt ud!
    Før jeg begynder at bevæge mig ud i at lave dem vil jeg lige høre hvilken lys chokolade du bruger, da jeg tit syntes at de lyse chokolader er meget søde.
    Kan den blive lige så god hvis jeg bruger en god mørk chokolade?
    Og er der en grund til at du ikke allerede ligger bunden oven på moussen inden du kommer den i fryseren?

    Mvh Anne

    • Hej Anne
      Mange tak skal du have.
      Er meget enig i, at lys chokolade kan blive meget sødt. Her har jeg brugt en lys chokolade fra Valrhona (Jivara 40 pct.). MEN andet kan altså også gøre det. Faktisk har jeg udmærket erfaring med, at blande mørk og lys chokolade, når det er til mousser og overtræk, som på de her kager.
      Du kan sagtens lave kagerne med mørk chokolade, men så må du endelig sørge for at søde moussen, fx med honning.
      Der er ingen grund til, at bundene ikke kommer med en tur i fryseren. Det kan du sagtens gøre 🙂
      Mange hilsner
      Anine

    • Mange tak, Josefine. Det er jeg glad for, du synes.
      Det er i hvert fald ikke sidste gang jeg leger med denne her form og opbygning!
      Mange hilsner
      Anine

  6. Hvor ser det lækkert ud. Nu bliver jeg nødt til, at have en halvkugleform snart, eller forsøge med en muffinform. Ikke i morgen, for vi skal have chokoladefondant. Men det kribler. Tusind tak for al den inspiration du giver.

    Godt nytår
    Anne-Marie

    • Tusind tak, Anne-Marie.

      Jeg er rigtig glad for, at du føler dig inspireret af det jeg ligger op.

      Du bør bestemt investere i en halvkugleform. Jeg er i hvert fald smadder glad for min. Bruger den også jævnligt til at støbe is i.

      Rigtig godt nytår til dig – og nøj, hvor lyder det dejligt med chokoladefondanter!! 🙂

      Mange hilsner
      Anine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *