Fastelavnsboller med hindbærcreme

Fastelavnsboller med hindbærcreme1

Har kastet mig ud i at lave fastelavnsboller med wienerdej og hindbærcreme. Indrømmet – wienerdej er ikke det letteste at arbejde med, men jeg måtte simpelthen prøve. Det er nemlig første gang jeg prøver at arbejde med den (meget) smørholdige dej. Selvom kagerne kræver en vis umage, så har det været det hele værd – resultatet er blevet vildt godt!

 

Hvis du alligevel synes, at wienerdejen er lidt for stor en mundfuld, så er jeg sikker på, at almindelige boller også kan fyldes med remonce og hindbærcreme 🙂

Fastelavnsboller med hindbærcreme4

Solen ville desværre ikke skinne længere, da jeg endelig var klar til at tage billeder af fastelavnsbollerne indefra… men jeg synes nu det ser lækkert ud alligevel!

Fastelavnsboller med hindbærcreme5 Ingredienser

9 fastelavnsboller

 

Vaniljecreme (til hindbærcremen)

  • 1 vaniljestang
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 3 dl sødmælk
  • 1 spsk majsstivelse

 

Remonce

  • 25 g smør
  • 25 g sukker
  • 25 g marcipan

 

Wienerdej

  • 25 g gær
  • 1 dl mælk
  • 20 g sukker
  • ½ æg (gem den anden halvdel til pensling)
  • 190 g mel
  • 25 g smør
  • Ekstra mel til udrulning
  • 120 g smør

 

Hindbærcreme

  • 250 g hindbær
  • 2 dl fløde

 

Vaniljecreme: Bland vaniljekorn med sukker. Pisk vanilje, sukker og æg sammen i en gryde. Tilsæt mælk og majsstivelse, og pisk det hele grundigt sammen. Kom den tomme vaniljestang op i gryden. Bring cremen i kog under piskning, og lad den tykne inden du passerer den gennem en sigte. Dæk overfladen med husholdningsfilm, og sæt cremen på køl til den er helt kold.

 

Remonce: Rør alle ingredienserne sammen.

 

Wienerdej: Rør gæren ud i mælken. Tilsæt sukker, æg, mel og 25 gram smør. Ælt det sammen i ca. 5 minutter. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.

 

Udrulning, step 1: Rul dejen ud til 25 x 25 cm. Bank 120 gram koldt smør fladt med en kagerulle mellem to stykker bagepapir til det er 15 x 15 cm. Læg smørret oven på dejen, og fold dejen rundt om smørret, så det dækker.  Sæt dejen på køl 30 minutter.

 

Step 2: Rul dejen ud på et melet bord til den er 1 cm tyk. Fold 1/3 af dejen fra den ene side ind mod midten. Børst melet af dejen, og fold så 1/3 af dejen fra den anden side ind mod midten, så du har et fint stykke dej foldet i 3 lag. Sæt dejen på køl 30 minutter.

 

Step 3: Gentag step 2 to gange uden dog at sætte dejen på køl undervejs.

 

Step 4: Rul dejen ud til den er 25 x 25 cm. Skær 9 stykker ud. Put en lille smule remonce i midten og luk dejen til. Lad bollerne hæve til de er dobbelt størrelse. Pensl med æg og bag bollerne i 10-12 minutter ved 175 grader. Lad bollerne køle helt af, og skær forsigtigt toppen af bollerne.

 

Hindbærcreme: Kom hindbær i en gryde og lad bærerne koge i 5 minutter. Lad det køle helt af. Kom en teske hindbær i hver bolle. Pisk fløden til skum og pisk den kolde vaniljecreme luftig igen. Vend flødeskum, vaniljecreme og hindbær rundt. Kom hindbærcremen i en sprøjtepose med tyl, og fyld bollerne. Pynt fastelavnsbollerne med lidt flormelis.

 

7 tanker om "Fastelavnsboller med hindbærcreme"

  1. Hej! Tusind tak for en lækker opskrift. Skal lige forstå step 2 rigtigt – man folder 1/3 af dejen ind mod midten 2 gange. Hvordan kan det give 3 lag?

    • Hej Ida
      Selv tak – de smager super lækkert tør jeg godt love!
      Prøv at forestille dig, at du skal folde et almindeligt stykke papir. Først markerer du tre lige bredde kolonner på den lange led af papiret. Så tager du den ene yderste kolonne og folder ind over den midterste. Derefter tager du den anden side og folder ind over midten. Vupti – tre lag 🙂
      Håber det giver mening.
      Mange hilsner
      Anine

  2. Hej ☺️

    Hvordan får du romancen i i bollerne? Hvordan folder du dejen om romancen?

    Bare en klat i midten og så smule dejen om og vende den om?

    Kh Mille

    • Hej Mille
      Når dejen er rullet ud, og der er skåret firkanter af dej, kommer jeg en skefuld remonce på hver firkant, og lukker “dejpakkerne”. (Se også under step 4). Og ja, så vender jeg bollerne om, så sammenlukningen vender nedad.
      Mange hilsner
      Anine

  3. Hej Anine
    skriver til dig idet jeg ikke helt forstår
    dette punkt.
    >> Læg smørret oven på dejen, og fold dejen rundt om smørret, så det dækker.   Har du mulighed for at forklare lidt bedre altså hvordan det skal se ud. Er ikke helt med.

    På forhånd tak

    • Hej Sevil

      Kan godt forstå du synes det lyder lidt underligt. Og selvfølgelig vil jeg gerne sætte lidt flere ord på processen.

      Helt grundlæggende skal du forestille dig, at winerdejen består af tynde lag dej, smør, dej, smør osv. Det opnår man ved at folde smørret ind i dejen.

      Helt praktisk har man sin dej. Den bliver rullet ud på bordet. Herefter kommer man en stor plade smør oven på noget af dejen. Resten af dejen folder man rundt om smørret, så det lukker tæt. – Lidt som hvis man forestiller sig en pakke af dej med en plade smør inden i. Det er så den pakke, man efterfølgende stille og roligt skal rulle ud.

      Håber det giver mening.

      Mange hilsner
      Anine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *