Fastelavnsboller med vaniljecreme

Fastelavnsboller6

 

I flere dage har jeg haft en helt ubærlig lyst til fastelavnsboller. De helt klassiske af slagsen uden for meget pis, altså. Hvor det bare en lækker smørholdig gærdejsbolle med en masse vaniljecreme, og smeltet chokolade på toppen.

 

Det har jeg endelig fået gjort noget ved på denne her langsomme og halvdovne lørdag. Tidligere på dagen bagte jeg nemlig 12 lækre fastelavnsboller, og de er blevet virkelig gode. Opskriften er inspireret af Claus Meyer.

 

Rigtig god fastelavn!

 

Fastelavnsboller4

Fastelavnsboller4jpg

 

Ingredienser

Ca. 12 stk.

 

Gærdej

  • 200 g smør
  • 500 g mel
  • 10 g sukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 2½ dl mælk
  • 40 g gær
  • 2 æg

 

Vaniljecreme

  • 1 vaniljestang
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 3 dl mælk
  • 1 spsk majsstivelse

 

Desuden

  • 50 g chokolade, 70 pct.

 

Gærdej: Smuldr smørret i melet. Tilsæt sukker og kardemomme. Lun mælken.Rør gæren ud i den lunkne mælk. Rør mælken og æggene ud i dejen. Ælt dejen godt sammen, og lad den hæve i en halv times tid.

 

Vaniljecreme: Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med lidt sukker. Pisk vanilje, sukker og æg sammen i en gryde. Tilsæt mælk og majsstivelse, og pisk det grundigt sammen med æggemassen. Kom den tomme vaniljestang i gryden. Bring cremen i kog under piskning, og lad den tykne før du tager den af varmen. Hæld cremen over i en skål.

 

Opbygning: Rul dejen ud, så du kan skære 12 firkanter. Kom ca. 1 spiseske creme på hver firkant, og luk dem sammen som små “dejpakker”. Kom bollerne på bagepapir med sammenlukningen nedad. Lad bollerne hæve i en halv times tid.

 

Bag bollerne i ca. 15 min. ved 175 grader.

 

Lad bollerne køle lidt af, og pynt med smeltet chokolade.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *