Flødeboller med jordbær og lakrids

Flødeboller med jordbær og lakrids2

Med min store forkærlighed for flødeboller er det egentlig underligt, at jeg aldrig selv har prøvet at lave dem. Det har jeg nu lavet om på med nogle fantastisk lækre flødeboller med jordbærskum, lakridsmarcipanbunde og hvidt chokoladeovertræk, der giver et knæk, når man bidder ned i dem – mums!

Flødeboller med jordbær og lakrids

Jeg er smadder glad for resultatet af mit første forsøg ud i flødebollekunsten. Jeg må dog erkende, at jeg stadig befinder mig trygt i begynderfasen af det her håndværk – jeg mangler vidst lidt elegance i forhold til at sprøjte skummet ud på bundene, og betrække flødebollerne med chokolade uden at stå med hele klør fem dækket i chokolade 🙂 Men øvelse gør vel mester?

Flødeboller med jordbær og lakrids3

 

Ingredienser

Ca. 15 stk.

 

Marcipanbunde

  • 100 g marcipan
  • 2 tsk pasteuriseret æggehvide
  • 2 tsk rålakridspulver

 

Jordbærskum

  • 125 g sukker
  • 35 g vand
  • 55 g glukose
  • 70 g pasteuriserede æggehvider
  • 1 spsk sukker
  • 20 g frysetørret jordbærpulver
  • 1 vaniljestang

 

Desuden

  • 300 g chokolade
  • Frysetørret jordbærpulver til pynt

 

Marcipanbunde: Ælt alle ingredienserne godt sammen. Rul marcipanen ud, så den har en tykkelse på ca. 5 mm. Brug flormelis for at undgå, at marcipanen hænger fast i bordpladen. Stik bundene ud i den størrelse du gerne vil have. Jeg brugte en udstikker på 4 cm. i diameter. Pensl bundene med lidt smeltet hvid chokolade. Læg bundene på et stykke bagepapir, og sæt dem i køleskabet.

 

Jordbærskum: Bring sukker, vand og glukose i kog. Lad siruppen koge til den er 117 grader varm. Pisk æggehvider og 1 spiseske sukker sammen til æggehviderne bliver stive og hvide. Hæld langsomt den brændvarme sirup ned til æggehviderne, mens du pisker konstant. Pisk indtil marengen er blevet meget tyk og har stuetemperatur – det tager omkring 5 minutter. Skab vaniljekorn ud af stangen og bland med lidt jordbærpulver. Kom vaniljekorn og al jordbærpulveret ned i marengen, og rør det godt sammen. Kom jordbærskummet i en sprøjtepose med en stor rund tylle. Jeg brugte en tylle på 15 mm. i diameter.

 

Opbygning, step 1: Sprøjt jordbærskum ud på de kolde marcipanbunde. Sæt flødebollerne på køl.

 

Tempereret chokolade: Hak chokoladen fint. Kom 1/3 af chokoladen i en skål, og varm den resterende del op over vandbad. Når chokoladen er 43-45 grader, tages den af vandbadet og 2/3 hældes ned i skålen med hakket chokolade. Rør med en dejskraber til chokoladen er smeltet. Tilsæt eventuelt mere af den varme chokolade, hvis den hakkede chokolade ikke er smeltet helt.

 

Opbygning, step 2: Dyb/vend flødebollerne i den tempererede chokolade, og sæt dem på et stykke bagepapir. Drys med frysetørret jordbærpulver inden de sættes på køl igen. Hvis flødebollerne ikke skal spises lige så snart chokoladen er størknet, så opbevar dem i køleskabet indtil de skal serveres for nogle heldige sjæle 🙂

 

 

2 tanker om "Flødeboller med jordbær og lakrids"

  1. Det lyder simpelthen så afsinddigt godt med lakridsmarcipan i bunden – den bedste overraskelse, når man tager første bid 😀 Yum!
    Og så er de jo tilmed flotte.

    – Anne

    • Hej Anne
      Hvor er du sød, tak 😀 Lakridsmarcipanen var i den grad en succes, og så smager det simpelthen på godt sammen med hvid chokolade og jordbær!
      Bedste hilsner
      Anine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *