Flødeboller med solbær og lakrids

Flødeboller med solbær og lakrids1

Hvis du har en time, som du ikke ved, hvad du skal bruge til, så har jeg et forslag. Lav dine egne små flødeboller med solbærskum, lakridsmarcipanbund og mørkt chokoladeovertræk. De er overraskende nemme, og smager super godt – det synes alle de søde mennesker, som jeg har delt dem med i hvert fald!

Flødeboller med solbær og lakrids2

Ingredienser

Ca. 20 stk.

 

Lakridsmarcipanbunde

  • 100 g marcipan
  • 2 tsk æggehvide
  • 2 tsk rålakridspulver, fx fra Bülow

 

Solbærskum

  • 125 g sukker
  • 35 g vand
  • 55 g glukosesirup
  • 1 vaniljestang
  • 1 spsk sukker
  • 70 g pasteuriserede æggehvider
  • 15 g frysetørret solbærpulver

 

Desuden

  • 200 g mørk chokolade, 70 pct.
  • Lidt rålakridspulver til pynt, fx fra Bülow

 

Lakridsmarcipanbunde: Ælt alle ingredienserne godt sammen. Rul marcipanen til små kugler af ca. 5 gram, som du trykker flade til omkring en femkrones størrelse. Læg bundene på et stykke bagepapir, og bag dem i 4 minutter ved 175 grader. Lad bundene køle af på køkkenbordet.

 

Solbærskum: Bring sukker, vand og glukosesirup i kog. Lad siruppen koge til den er 117 grader varm. Skab vaniljekorn ud af vaniljestangen og bland med en spiseske sukker. Pisk æggehvider og vaniljesukker sammen til æggehviderne bliver stive og hvide. Hæld langsomt den brændvarme sirup ned til æggehviderne, mens du pisker konstant. Pisk indtil marengen er blevet meget tyk og har stuetemperatur – det tager omkring 5 minutter. Tilsæt solbærpulveret og lad det køre med i et minuts tid. Kom solbærskummet i en sprøjtepose med en stor rund tylle. Jeg har brugt en tylle på 15 mm. i diameter.

 

Opbygning, step 1: Sprøjt solbærskum ud på de afkølede marcipanbunde. Sæt dem til side.

 

Tempereret chokolade: Hak chokoladen fint. Kom 1/3 af chokoladen i en skål, og varm den resterende del op over vandbad. Når chokoladen er 50 grader, tages den af vandbadet og 2/3 hældes ned i skålen med hakket chokolade. Rør med en dejskraber til chokoladen er smeltet. Tilsæt eventuelt mere af den varme chokolade, hvis den hakkede chokolade ikke er smeltet helt.

 

Opbygning, step 2: Dyb/vend flødebollerne i den tempererede chokolade, og sæt dem på et stykke bagepapir. Drys med rålakridspulver og sæt dem på køl. Hvis flødebollerne ikke skal spises lige så snart chokoladen er størknet, så opbevar dem i køleskabet indtil de skal spises.

 

12 tanker om "Flødeboller med solbær og lakrids"

  1. Hej. Dine flødeboller ser sindssygt gode ud og jeg vil lave dem i morgen, men hvor køber du glukose, rålakridspulver og solbærpulver henne? PS: Bliv ved med at poste dejlige opskrifter, er sikker på jeg ikke er den eneste der har glæde af dem :D.

    • Tak, hvor er du sød Christina 🙂 Faktisk endte jeg med at bruge glukosesirup, hvilket også fremgår af opskriften nu. Det kan bare købes i supermarkedet. Rålakridspulver kan vidst fås en del steder fx i Magasin, hvor pulveret også kan købes.

  2. Hejsa.
    Jeg har købt glukosesirup – kan det bruges i stedet for at lave siruppen selv?

    Mange hilsner

    Tom

    • Hej Tom
      Ja, bestemt. Faktisk endte jeg selv med at bruge glukosesirup – det fremgår klart af opskriften nu. At bruge glukosesirup betyder ikke, at du kan undlade lave den varme sirup, da det er den, der er med til at gøre marengen rigtig tyk og lækker. Så du kan roligt følge opskriften nu 🙂
      Vh Anine

        • Du har ret – chokoladen kan godt være lidt svær. Men jeg synes nu, at det går okay, hvis bare man kommer chokoladen op i en lidt lille skål, hvor flødebollerne ligesom kan dyppes i.

        • Anine, kan man ikke bare bruge sukker istf. glukose-sirup? REMA i Sdr. Bjert ved ikke, hvad glukose-sirup er.
          Kh Karen

          • Tjoo, det tænker jeg. Det vil formentlig gøre marengen lidt blødere, men hvis du bare pisker godt og længe, så burde den blive sej nok til, at flødebollerne snildt kan dyppes i chokoladen 🙂 Håber det bliver lækkert!

  3. Det ser vildt lækkert ud – må og skal prøves 😉
    Jeg går ud fra det er en tastefejl at der står jordbærskum og ikke solbærskum under step 1!?

    Med venlig hilsen Fru Rasmussen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *