Flødeboller med pistacie og hindbær

 Flødebollejuletræer2

Julekonfekt kan være meget andet end små marcipan- og nougatsnitter. Ikke at der skal lyde et ondt ord om dem. Slet ikke! Men jeg har forsøgt at eksperimentere lidt med, hvad julekonfekt kan være. Her har jeg prøvet mig lidt frem med nogle små flødebolle-juletræer, der har marcipanbund, hvidt chokoladeovertræk og er rullet i pistacienødder. De smager virkelig godt, og allerede væk for længst…!

Flødebollejuletræer3

Jeg må indrømme, at de var lidt noget griseri at lave. Selve marcipanbunden og skummet er der ikke de store ben i, men chokoladeovertrækket drillede mig lidt. Hvis det også gør det for dig, så fortvivl ikke, når de bliver rullet i pistacienødder, så kan formen på flødebollerne rettes op igen 🙂

Flødebollejuletræer1

Ingredienser

Ca. 20 stk.

 

Marcipanbunde

  • 150 g marcipan

 

Hindbærskum

  • 125 g sukker
  • 35 g vand
  • 55 g glukosesirup
  • 70 g pasteuriserede æggehvider
  • 1 spsk sukker
  • 25 g frysetørret hindbærpulver

 

Desuden

  • 300 g hvid chokolade
  • 150 hakkede pistacienødder

 

Marcipanbunde: Rul marcipanen ud til den er ca. ½ cm tyk, og stik bunde ud på størrelse med en femkrone.

 

Hindbærskum: Bring sukker, vand og glukosesirup i kog. Lad siruppen koge til den er 117 grader varm. Pisk æggehviderne stive med sukkeret. Hæld langsomt den brænd varme sirup ned til æggehviderne, mens du pisker konstant. Pisk indtil marengen er blevet meget tyk og har stuetemperatur – det tager omkring 5 minutter.

 

Tilsæt hindbærpulveret og lad det køre med i et minuts tid. Kom hindbærskummet i en sprøjtepose med en stor rund tylle. Jeg har brugt en tylle på 15 mm. i diameter. Sprøjt hindbærskum på marcipanbundene. Sæt dem til side.

 

Tempereret chokolade: Hak chokoladen fint. Kom 1/3 af chokoladen i en skål, og varm den resterende del op over vandbad. Når chokoladen er 45 grader, tages den af vandbadet og 2/3 hældes ned i skålen med hakket chokolade. Rør med en dejskraber til chokoladen er smeltet. Tilsæt eventuelt mere af den varme chokolade, hvis den hakkede chokolade ikke er smeltet helt.

 

Opbygning: Dyb/vend flødebollerne i den tempererede chokolade, og sæt dem på et stykke bagepapir. Vend flødebollerne i hakkede pistacienødder inden chokoladen størkner. Jeg dyppede og vendte 2-3 flødeboller af gangen. Lad chokoladen størkne helt på bagepapiret.

 

Hvis flødebollerne ikke skal spises umiddelbart efter chokoladen er størknet, så opbevar dem i køleskabet indtil de skal spises. De kan i øvrigt sagtens holde sig til dagen efter.

 

8 tanker om "Flødeboller med pistacie og hindbær"

  1. Glædelig 2.advent og sikke flotte juletræs flødeboller 🙂
    Virkelig genial idé til alt det almindelige juleguf. Må jeg bestemt prøve at gøre kunsten efter.

    Jeg fik lavet en shop til min blog, så er glad for det blev gjort 🙂
    Julehilsner fra Maria

    • Mange tak Maria, jeg er også rigtig glad for resultatet. Dejlig at få sådan nogle ting op at køre, det er en smadder rar følelse. Også rigtig glædelig advent til dig 🙂
      Mange hilsner Anine

    • Ja, det bliver hurtigt dyrt med pistacienødder. Jeg køber selv nødderne hos en grønthandler, hvor de sælges til en rimelig pris. Mon ikke du også kan finde en grønthandler i Århus, der sælger pistacienødder? Jeg har læst rundt om på nettet, at der måske er bid i Bazar Vest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *