Fødselsdag på bloggen!

Lagkage med pistacie og kirsebær1

Bloggen fylder 1 år i dag! Sikke et skønt år det har været med nærmest grotesk mange kager. Faktisk er det blevet til lige knap 90 opskrifter. Dertil kommer en række kager, som af den ene eller anden grund aldrig er nået bloggen. Omregnet har jeg vel spist omkring 8 forskellige kager eller andre søde sager om måneden… ordet ‘grotesk’ er nok ikke helt ved siden af 😉

 

Hvor om alting er, så er jeg smadder glad for, at I vil læse og bage med herinde. Det er smadder fedt at høre og se, at andre også kan have gavn af de opskrifter jeg finder på. Bliv endelig ved med at dele jeres forslag, erfaringer og kommentarer – det gør kun livet herinde bedre! Så tak, fordi I følger med.

Lagkage med pistacie og kirsebær3

Fødselsdagskagen her er en lagkage med kirsebærcreme og pistaciebunde. Den er vældig hyggelig, og kræver ikke, at man skal bruge hele dagen køkkenet – det er specielt skønt, når man (læs: mig) hellere vil bade eller tage en lur under et træ.

Lagkage med pistacie og kirsebær2

Ingredienser

Ca. 6-8 små stykker

 

Kirsebærcreme

  • 2 blade husblas
  • 210 g søde og saftige kirsebær
  • 150 g hvid chokolade
  • ½ vaniljestang
  • 1 tsk sukker
  • 4 dl fløde
  • 1 citron, næsten al saften

 

Pistaciebunde

  • 80 g pistacienødder
  • 80 g mel
  • 60 g sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 25 g smør
  • 3 æg
  • 1/2 tsk pistacieessens (kan undlades)

 

Desuden

  • Friske kirsebær til pynt

 

Kirsebærcreme: Udblød husblassen i en skål med vand. Fjern stenene fra kirsebærerne, og blend dem. Sæt kirsebærpuréen til side.

 

Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland kornene med sukkeret. Kom vaniljesukker og fløde i en lille gryde. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Vrid husblassen for vand, og rør den ud i fløden. Hæld lidt efter lidt den varme fløde over chokoladen, mens du rører med en dejskraber. Tilsæt kirsebærpuréen og smag til med citronsaft. Passér cremen gennem en sigte, og kom cremen i fryseren til den har sat sig.

 

Pistaciebunde: Blend pistacienødderne fint. Hæld nøddemelet i en skål sammen med mel, sukker og bagepulver. Smuldr smørret ud deri. Pisk æggene i dejen et af gangen. Tilsæt til sidst pistacieessens.

 

Spænd et stykke bagepapir ud over bunden på en 15 cm springform, og kom lidt neutral olie i formen. Hæld dejen i formen, og bag bunden ved 175 grader i 18-20 minutter eller til den er gennembagt. Lad bunden køle helt af.

 

Opbygning: Del pistaciebunden i to med en kniv. Pisk den kolde kirsebærcreme luftig og tyk (det kan cremen kun blive, hvis den har sat sig helt inden den bliver pisket).

 

Kom den ene bund på et kagefad. Sæt kanten af springformen omkring bunden, og for den med et stykke plastik, fx fra en plastiklomme. Kom halvdelen af cremen i formen, pres den anden bund ned over cremen, og kom så den resterende creme ovenpå. Glat overfladen med en paletkniv. Sæt kagen på køl i en times tid.

 

Fjern kagering og plastik fra kagen, glat kanten med en paletkniv og pynt med kirsebær.

 

2 tanker om "Fødselsdag på bloggen!"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *