Fyldte mælkechokolader med shortbread

Fyldte chokolader med shortbread3_1

Jeg eeelsker simpelthen at lave – og spise – fyldte chokolader. Så da min veninde og jeg forleden smagte en fyldt chokolade med et lille shortbread oven på, kunne jeg ikke lade være med at lave min egen version af den afsindig smagfulde lille sag.

 

Jeg har lavet chokoladerne af mælkechokolade, og fyldt dem med saltkaramel og nougat. Chokoladerne har jeg toppet af med et lille hjemmebagt shortbread. Lækkert, ikke? Jeg synes i hvert fald selv, at de smager helt vildt godt 🙂

Fyldte chokolader med shortbread1

Chokoladerne er lavet med den samme form, som jeg fx har brugt til at lave fyldte hvide chokolader med lakridsmarcipan – bare vendt på “hovedet”.

Fyldte chokolader med shortbread2

Ingredienser

Ca. 35 stk.

 

Shortbread

  • 20 g flormelis
  • 50 g smør
  • 50 g mel
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 1 knsp fint salt

 

Saltkaramel

  • 50 g sukker
  • 10 g smør
  • 1 dl fløde
  • ½ tsk havsalt

 

Desuden

  • 120 g nougat
  • 400 g mælkechokolade

 

Shortbread: Tænd ovnen på 175 grader. Ælt alle ingredienserne sammen. Tril små kugler på ca. 2 gram, som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk kuglerne lidt flade. Bag de små kager i ca. 5 minutter.

 

Saltkaramel: Varm fløden i en lille gryde. Sluk for varmen. Smelt sukkeret i en anden gryde, og rør smørret ud i karamellen. Tilsæt fløden. Kog karamellen til den er ca. 110 grader. Rør til sidst saltet i. Lad karamellen afkøle til stuetemperatur på bagepapir.

 

Nougat: Smelt nougaten over vandbad. Lad den køle af i en skål.

 

Tempereret chokolade: Hak chokoladen fint. Kom 1/3 af chokoladen i en skål, og varm den resterende del op over vandbad. Når chokoladen er 45 grader, tages den af vandbadet og 2/3 hældes op i skålen med hakket chokolade. Rør med en dejskraber til chokoladen er smeltet. Tilsæt eventuelt mere af den varme chokolade, hvis den hakkede chokolade ikke er smeltet helt.

 

Step 1: Fyld chokoladeformen med chokolade. Bank formen ned i bordet, så eventuelle luftbobler forsvinder. Tøm så formen igen ned i skålen. Glat overfladen med en paletkniv. Vend formen på hovedet på en plade beklædt med bagepapir, og stil den i køleskab til chokoladen har sat sig.

 

Step 2: Hæld karamel og derefter nougat ned i chokoladeskallerne, så der er få millimeter op til kanten. Hæld et lag af den tempererede chokolade over chokoladerne, og glat ud med en paletkniv. Kom en lille shortbread på toppen. Sæt chokoladerne tilbage på køl i en times tid.

 

Vend chokoladerne ud ved at give formen et (eller flere) bank i bordet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *