Granola

Granola4

 

For efterhånden rigtig, rigtig længe siden opfordrede en af mine gode veninder mig til at lave en opskrift på granola uden tilsat sukker. Ja, det er rigtigt. UDEN tilsat sukker eller honning.

 

Først var jeg ærlig talt lidt skeptisk. Ville det smage af noget? Og ville det overhovedet blive sprødt? Men okay, det skulle jo prøves. Og jeg fandt ret hurtigt ud af, at det både smager af noget, og bliver lækkert sprødt.

 

Men så blev jeg i tvivl om, om sukkerfri granola falder udenfor, hvad jeg egentlig gerne vil have på min blog. For ville det virke lige lovligt speltpige- eller økofisseagtigt (ja, undskyld udtrykket, men det er sgu så sigende!)?

 

Og nu har jeg nok bare fundet ud af, at uanset hvad det syner af, så hører det til på anine.dk. For jeg laver en portion hver anden uge. Spiser det stort set hver morgen, og har gjort det i mere end et år. Så hvis ikke den opskrift hører til herinde, så ved jeg snart ikke.

 

Og så er der vidst alligevel ingen chance for, at det her univers bliver sukkerfrit lige foreløbig.

 

Så her får du, søde Sara, og alle I andre, opskriften på min yndlingsgranola.

 

Husk, at du sagtens kan udskifte frø og nødder til det, du bedst selv kan lide.

 

Mange hilsner

Anine

 

Granola2

 

Ingredienser

Til 1 bradepande

 

  • 2 bananer
  • 2 spsk kokosolie
  • 2 spsk kakaopulver
  • 2 tsk stødt kanel
  • 200 g grovvalset havregryn
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g hørfrø
  • 50 g kokosflager
  • 100 g mandler

 

Mos bananer sammen med kokosolie, kakao og kanel.

 

Tilsæt resten af ingredienserne, og rør godt rundt. Jeg bruger ofte bare hænderne.

 

Fordel granolaen på en bageplade med bagepapir.

 

Bag granolaen i ca. 30 minutter ved 150 grader. Rør rundt halvejs inde i bagetiden, så alt bliver gennembagt.

 

Hvis granolaen ikke er helt bagt efter 30 minutter, så giv den lidt længere. Den skal være sprød for at kunne holde sig lækker i mange dage.

 

Lad granolaen køle helt af inden du kommer den i en lufttæt beholder. Den kan sagtens bare stå og køle af natten over på køkkenbordet. Det gør jeg tit.

 

Spis den fx på skyr med blåbær. Det kan altså noget.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>