Tærte med mælkechokolade og blåbær

Hasselnøddetærte med mælkechokolade og blåbær2

 

Jeg kan godt love jer, at det har været hårdt at starte på arbejde igen efter påske. På en eller anden måde kom alt bare på virkelig langt på afstand, selvom det jo egentlig kun handlede om en uges tid. Tror det har været tiltrængt for mig at stoppe op og tømme hovedet.

 

Noget af det jeg har brugt tiden på, er at bage denne her hasselnøddetærte med blød mælkechokoladeganache og en masse friske blåbær. Den smager lige så godt, som den er fin!

 

Hasselnøddetærte med mælkechokolade og blåbær5

 

Prøv i øvrigt at bemærke “København”-teskeen. Den fandt jeg på et lille loppemarked i Hanstholm (af alle steder). Den er jeg ret glad for. Må prøve at støve lidt flere fine fund op på loppemarkeder, som jeg kan bruge på mine billeder. Skriv endelig, hvis I har tips til sjove steder, hvor man kan gøre et loppefund.

 

Hasselnøddetærte med mælkechokolade og blåbær10

Hasselnøddetærte med mælkechokolade og blåbær7

 

Ingredienser

8-10 stykker

 

Mørdej

  • 60 g smør
  • 40 g flormelis
  • ½ vaniljestang, kornene
  • ½ æg
  • 130 g hvedemel
  • Et nip salt

 

Hasselnøddemazarin

  • 70 g hasselnødder, blendet
  • 50 g sukker
  • 50 g blødt smør
  • 1 æg

 

Ganache

  • 150 g mælkechokolade
  • 1 dl fløde
  • ½ vaniljestang

 

Desuden

  • 250 g friske blåbær

 

Mørdej: Ælt alle ingredienserne godt sammen. Sæt dejen på køl i en halv times tid, mens du laver mazarinmassen. Beklæd en ca. 20 cm tærteform med mørdejen. Prik huller i bunden med en gaffel.

 

Hasselnøddemazarin: Ælt hasselnøddemel, sukker og smør godt sammen. Tilsæt æg og pisk mazarinmassen luftig. Kom mazarinmassen i tærteformen, og bag tærten i ca. 20 minutter ved 175 grader. Lad kagen køle helt af.

 

Ganache: Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kom vaniljekornene, den tomme vaniljestang og fløden i en gryde, og bring det i kog. Hæld langsomt den varme fløde over chokoladen under omrøring med en dejskraber. Rør til ganachen bliver helt blank.

 

Lad ganachen sætte sig i en times tid til den har fået en mere fast konsistens, og kan sprøjtes ud. Det tager ca. en time.

 

Pynt: Dekorer kagen med ganache og friske blåbær.

 

Klar, parat, spis!

 

6 tanker om "Tærte med mælkechokolade og blåbær"

  1. Hej Anine,

    Denne kage ser (også) rigtig lækker ud. Er der ganache under blåbærrene? Og hvordan bygger du ganachen op – det ser ud som om, hvert af de tre lag man kan se bliver højere og højere?

    Bh
    Mia

    • Hej Mia
      Mange tak skal du have!
      Der er lidt ganache under blåbærerne. Ganachen bygger jeg op sådan, at jeg først sprøjter små tutter af ganache langs kagens kant. Derefter sprøjter jeg en ring af ganache på indersiden. Nu sprøjter jeg et lag tutter oven på ringen og det nederste lag, sådan at de overlapper lidt. Det gentager jeg, så der er i alt 3 lag tutter. Resten af ganachen kommer jeg i midten af kagen, og topper af med en masse blåbær.
      Mange hilsner
      Anine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *