Hindbærpavlovaer

Små hindbærpavlovaer1

 

Jeg er virkelig blevet svært begejstret for friske danske hindbær. Hold op, hvor smager de bare godt! Derfor står bloggen også i hindbærernes tegn i de her dage.

 

Forleden bagte jeg nogle pavlovaer med vaniljeskum og en masse friske hindbær. De er hurtige at smække sammen, og smager rigtig sommerskønt. I hvert fald formåede min kæreste og jeg at fortære urimeligt mange på urimelig kort tid… tja, hvad skal jeg sige… mådehold er ikke min stærkeste side 😉

 

Jeg håber, at I også nyder alle de friske sommerbær, som buske og planter bugner af lige nu. Ellers må I altså se at komme i gang!

 

Små hindbærpavlovaer3

Små hindbærpavlovaer2

 

Ingredienser

Ca. 15 stk.

 

Marengs

  • 3 æggehvider
  • 160 g sukker
  • 1 tsk majsstivelse

 

Vaniljeskum

  • ½ vaniljestang, kornene
  • 3 dl fløde

 

Desuden

  • Hindbærmarmelade (ca. 1 tsk per pavlova)
  • En masse hindbær (eller andre friske bær)

 

Marengs: Pisk æggehviderne stive og tilsæt halvdelen af sukkeret under piskning. Bliv ved med at piske indtil marengen bliver tyk og cremet. Det tager lige et par minutter. Rør majsstivelsen ud en i den resterende del af sukkeret, og vend det i marengen.

 

Kom marengen i en sprøjtepose med en rund tyl på 1 cm. Sprøjt bunde af ca. 6 cm i diameter ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

 

Bag bundene i en time ved 100 grader varmluft, hvor ovnlågen står lidt på klem, så kondensen kan komme ud. Brug fx en trægrydeske til at sætte i klem. Lad bundene køle af på en rist.

 

Vaniljeskum: Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kom kornene op i en skål med fløde, og pisk det til blødt skum.

 

Opbygning: Kom hindbærmarmelade oven på marengsbundene. Derefter en klat vaniljeflødeskum og til sidst en masse hindbær.

 

Bemærk: Kagerne skal først laves færdige umiddelbart inden de serveres. Marengen kan nemlig godt blive lidt blød, hvis den får lov at stå. Alternativt kan I “bygge selv”.

 

2 tanker om "Hindbærpavlovaer"

  1. Du er simpelthen så dygtig, tak for megen inspiration! 🙂

    Har du eventuelt en god idé til en erstatning af flødeskummet? jeg er ikke fan, men det er i alle opskrifter jeg har set af pavlova indtil videre!

    Kram fra Julie / Julielykkes.bloggersdelight.dk

    • Mange tak Julie, det er jeg rigtig glad for du synes!
      Du kunne overveje en creme med hvid chokolade og cremefraiche, prøv at se her: http://www.anine.dk/sommerpavlovaer/
      Alternativt kan du piske en creme med lige dele mascarpone og creme fraiche, lidt flormelis, citronsaft og vaniljekorn. Det er også smadder mums!
      Mange sommerhilsner
      Anine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *