Hvide chokolader med havtorn og græskarkerner

Havtorn2

For første gang nogensinde har jeg prøvet at lave lækkerier med havtorn – og jeg er begejstret. Havtornene kan være lidt besværlige at plukke på grund af de tornede grene, men syrligheden i bærerne smager virkelig godt sammen med søde ingredienser, og gør hele besværet værd. Så jeg kan kun opfordre til, at I også smutter ud i det fri og plukker løs af bærerne, som er modne lige nu.

 

Resultatet af mit første eksperiment med havtornene er de her hvide chokolader, der er fyldt med havtornecreme og kandiserede græskarkerner.

 Hvide chokolader med havtorn2

I må endelig skrive, hvis I har forslag til lækkerier med havtorn, som jeg kan lade mig inspirere mig af. Jeg har nemlig to poser med de fine orange bær liggende i fryseren, som trænger til at blive omsat til dejlige kager eller noget helt andet. Alle idéer er velkomne.

Havtorn1

Ingredienser

Ca. 35 stk.

 

Havtornecreme (laves dagen før)

  • 100 g hvid chokolade
  • 200 g havtorn
  • 50 g glukosesirup
  • ½ vaniljestang
  • 1 tsk sukker
  • 40 ml fløde
  • 50 g smør

 

Kandiserede græskarkerner

  • 40 g græskarkerner
  • 40 g sukker
  • 2 spsk vand

 

Desuden

  • 400 g hvid chokolade

 

Havtornecreme: Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Blend havtornene, sigt puréen og vej 125 gram puré af. Kom puréen i en lille gryde sammen med glukosesirup, vaniljekorn blandet med lidt sukker, og den tomme vaniljestang. Bring herligheden i kog i omkring et minut, og tilsæt fløden. Varm blandingen op til kogepunktet igen.

 

Tag vaniljestangen op, og hæld langsomt al havtornefløden ned i den hvide chokolade, mens du rør med en dejskraber. Rør smørret ud i cremen, når den er kølet af til ca. 35 grader. Sæt cremen i køleskabet til dagen efter. Det giver en god smag og konsistens.

 

Kandiserede græskarkerner: Rist græskarkernerne på en pande til de puffer op, og tag dem af panden. Kom sukker og vand i en lille gryde og kog det op til blandingen begynder at blive en smule tykkere og lidt sirupsagtigt. Kom græskarkernerne op i gryden, og lad kernerne koge med i et minuts tid. Hæld det hele over på et stykke bagepapir. Sørg for at adskille kernerne med en gaffel, så de kan tørre og køle af.

 

Tempereret chokolade: Hak chokoladen fint. Kom 1/3 af chokoladen i en skål, og varm den resterende del op over vandbad. Når chokoladen er 45 grader, tages den af vandbadet og 2/3 hældes op i skålen med hakket chokolade. Rør med en dejskraber til chokoladen er smeltet. Tilsæt eventuelt mere af den varme chokolade, hvis den hakkede chokolade ikke er smeltet helt.

 

Step 1: Fyld chokoladeformen med chokolade. Tøm så formen ned i skålen igen. Glat overfladen med en paletkniv. Vend formen på hovedet på en plade beklædt med bagepapir, og stil den i køleskab til chokoladen har sat sig. Det tager ca. 5 minutter.

 

Step 2: Kom havtornecremen og græskarkernerne ned i chokoladeskallerne, så der er få millimeter op til kanten. Hæld et lag af den tempererede chokolade over chokoladerne, og glat ud med en paletkniv. Sæt chokoladerne tilbage på køl i en times tid.

 

Vend chokoladerne ud ved at give formen et (eller flere) bank i bordet. Pynt fx med lidt hvid chokolade, der er farvet orange med en smule pastafarve.

 

6 tanker om "Hvide chokolader med havtorn og græskarkerner"

  1. Hej
    Tænkte på om du havde tænkt på om du kunne melde dig til den store bagedyst? Du er et geni seriøst! Gør noget ved det!!!!

    • Hvor er du sød Miranda, tak! Jeg synes det er smadder hyggeligt at se den store bagedyst i fjerneren, men at være med i programmet selv, er jeg ikke så sikker på, at jeg vil synes om. Tanken om tidspres, kager der ikke har nået at sætte sig, og at blive optaget, når tingene ikke går som jeg vil, er lidt et skrækscenario 🙂

  2. Lækkert twist med græskarkernene:-)

    Jeg mener at have læst et tip om at puttene grenene med bær på i fryserne, så skulle de være nemmere at ryste/banke af.

    • Tak Michelle og tak for tippet med grenene. Har dog svært ved at få mere ind i min fryser efterhånden, fordi jeg simpelthen har plukket så mange forskellige bær 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *