Hvide chokolader med lakridsmarcipan

Hvide chokolader med lakridsmarcipan1

Som jeg løftede sløret for i sidste indlæg, har jeg kreeret tre slags fyldte chokolader sammen med min mor. De mørke chokolader med henholdsvis nougatknas og mokkakaramel er allerede lagt op på siden, mens den tredje – de hvide chokolader med lakridsmarcipan – kommer her.

 

Marcipanmassen til chokoladerne er blevet til i lidt af et eksperiment for at opnå den helt rigtige smag. Først blev én teske lakridspulver æltet ind i marcipanen, så en mere, lidt æggehvide, lidt mere lakrids og pludselig var kombinationen helt perfekt. Heldigt for mig – og for jer der har mod på selv at gå i chokoladekrig – skrev vi det hele ned.

 

Er du også vild med kombinationen af hvid chokolade og lakrids?

Hvide chokolader med lakridsmarcipan3

Ingredienser

Ca. 32 stk.

 

Lakridsmarcipan

  • 200 g marcipan
  • 3 tsk rålakridspulver
  • ½ bæger pasteuriserede æggehvider

 

Desuden

  • 400 g hvid chokolade

 

Lakridsmarcipan: Ælt alle ingredienserne sammen, og lad marcipanen trække, mens du forbereder chokoladen.

 

Tempereret chokolade: Hak chokoladen fint. Kom 1/3 af chokoladen i en skål, og varm den resterende del op over vandbad. Når chokoladen er 45 grader, tages den af vandbadet og 2/3 hældes op i skålen med hakket chokolade. Rør med en dejskraber til chokoladen er smeltet. Tilsæt eventuelt mere af den varme chokolade, hvis den hakkede chokolade ikke er smeltet helt.

 

Step 1: Fyld chokoladeformen med chokolade. Tøm så formen igen ned i skålen. Glat overfladen med en paletkniv. Vend formen på hovedet på en plade beklædt med bagepapir, og stil den i køleskab til chokoladen har sat sig.

 

Step 2: Kom marcipan ned i chokoladeskallerne, så der er få millimeter op til kanten. Hæld et lag af den tempererede chokolade over chokoladerne, og glat ud med en paletkniv. Sæt chokoladerne tilbage på køl i en times tid.

 

Vend chokoladerne ud ved at give formen et (eller flere) bank i bordet.

 

11 tanker om "Hvide chokolader med lakridsmarcipan"

  1. Pingback: Pistacielagkage med citron | Anine.dk – Kagekærlighed i massevis

  2. Pingback: Lakridscupcakes med citron | Anine.dk – Kagekærlighed i massevis

  3. Pingback: Fyldte mælkechokolader med shortbread | Anines – Kagekærlighed i massevis

  4. Hold da op en flot glans på overtrækket! Jeg ved godt at tempereringen har meget at sige, men må man spørge hvad for noget chokolade du bruger? :)))

    • Hej Derya
      Mange tak skal du have. Jeg synes også selv, at resultatet er blevet helt fantastisk. Chokoladerne her er faktisk et perfekt eksempel på, at temperering er alt, hvis du vil have en smuk blank overflade. Min mor og jeg brugte nemlig noget ganske billig hvid chokolade, som ikke er fra noget top-lækkert mærke. Jeg mener chokoladen var tysk og i en 200 grams blok, men jeg må være dig svar skyldig med hensyn til navnet.
      Bedste hilsner Anine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *