Ingefærsmåkager med appelsin og pistacie

Ingefærsmåkager med appelsin og pistacie

 

Lige om hjørnet venter december måned. Derfor er det på tide, at jeg får varmet op under mit årlige juletema her på bloggen. Det gør jeg med sprøde ingefærsmåkager med appelsinskal og pistacienødder. De er virkelig gode, og kan varmt anbefales!

 

Du har måske allerede lagt mærke til, at der er dukket en ny fane op med juleopskrifter. Her kan I fine alle mulige opskrifter på alt lige fra julesmåkager til juletræsflødeboller. I finder den her.

 

Ingefærsmåkager med appelsin og pistacie4

 

Ingredienser 

Ca. 50 stk

 

Ingefærsmåkager

  • 40 g pistacienødder
  • 1 appelsin, skallen
  • 100 g smør
  • 50 g flormelis
  • 135 g mel
  • 1½ tsk stødt ingefær

 

Glasur

  • Lidt pasteuriseret æggehvide
  • Flormelis

 

Fremgangsmetode: Hak pistacienødderne, og riv appelsinskallen fint. Kom nødder og appelsinskal i en skål sammen med de øvrige ingredienser. Bland alt godt sammen.

 

Kom dejen i køleskabet i en times tid. Dejen kan også sagtens laves dagen i forvejen – den bliver den kun endnu dejligere af.

 

Rul dejen ud på et let melet bord, og stik kager ud i den form du gerne vil have. Kom kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag kagerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 6 minutter. Hold øje med dem!

 

Afkøl kagerne inden du kommer glasur på.

 

Pynt: Bland lidt æggehvide og flormelis sammen. Glasuren skal være rimelig tyk, men stadig til at sprøjte ud. Jeg har brugt en sprøjtepose, hvor jeg havde klippet et meget lille hul til at pynte kagerne med. Lad glasuren størkne inden de lægges i en kagedåse.

 

8 tanker om "Ingefærsmåkager med appelsin og pistacie"

    • Mange tak skal du have, Tine.

      Formen har jeg lige købt i Paris (i en forretning ved navn Mora), men måske du også kan finde noget lignende i Kunst & Køkkentøj.

      Mange hilsner
      Anine

    • Tusind tak, Maria!! De smager altså bare enormt dejligt, så jeg kan varmt anbefale dig at kaste dig ud i noget lignende.

      Rigtig god bagning.

      Mange julehilsner
      Anine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>