Islagkage med hyldeblomst og jordbær

Islagkage med hyldeblomst og jordbær3

“Sommer med sommer på” – sådan vil jeg nok beskrive denne her islagkage, der består af et lag hyldeblomst-is og en kerne af jordbæris. Perfekt til en solrig dag som i dag!

 

Hyldeblomst-isen er lavet af min hjemmelavede hyldeblomstsaft, som simpelthen bare smager skønt. Hvis du ikke lige frem føler for at lave din egen saft, så kan du sagtens købe noget hyldeblomstkoncentrat og bruge det i stedet. Bare vær opmærksom på, at det formentlig er mere koncentreret, og at der derfor skal bruges lidt mindre.

Islagkage med hyldeblomst og jordbær5

Jeg elsker virkelig snittet på denne her kage. Det er så fint, at der gemmer sig noget lyserødt inde under det snehvide ydre. Hvis du har lyst til at give kagen et forsøg, så vær opmærksom på, at netop opbygningen af kagen kræver lidt tålmodighed, da isen skal fryse af to omgange – først jordbærisen, så hyldeblomst-isen. Jeg mener dog, at den er hele ventetiden værd. For at fordrive ventetiden lidt kan du jo lave dobbelt portion af jordbærisen, som absolut ikke smager tosset alene!

Islagkage med hyldeblomst og jordbær4

Ingredienser

8 små stykker

 

Mandelbund

  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker
  • 80 g mandelmel

 

Jordbæris

  • 250 g friske jordbær
  • 1 dl fløde
  • 1 dl mælk
  • 50 g sukker
  • Kornene fra ½ vaniljestang
  • 1 spsk citronsaft

 

Hyldeblomst-is

  • 2 dl fløde
  • 2 dl mælk
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 3 dl hyldeblomstsaft (smag dig frem – afhænger af, hvor koncentreret saften er)

 

Desuden

  • Jordbær til pynt
  • Lidt hyldeblomster

 

Mandelbund: Pisk æggehvider og sukker til marengs, og vend mandelmelet i. Spænd et stykke bagepapir ud langs bunden på en ca. 15 cm springform. Smør formen med en lille smule neutral olie, og fordel dejen i formen. Bag bunden i ca. 15 min ved 175 grader. Lad bunden køle helt af.

 

Jordbæris: Blend alle ingredienserne sammen, og kør cremen på ismaskine.

 

Opbygning, step 1: Kom mandelbunden på et kagefad. Sæt en kagering, der er lidt mindre end mandelbunden, fast oven på den, og læg et stykke plastik langs ringens kant. Kom jordbærisen ned i kageringen (ca. 4 cm op). Mas den eventuelt ned med en varm ske. Sæt kagen i fryseren til jordbærisen er helt frossen.

Islagkage med hyldeblomst og jordbær_collage

Hyldeblomst-is: Bring fløde og mælk i kog. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Hæld den varme mælkefløde over æggesnapsen under piskning. Kom det hele tilbage i gryden, og varm det op til 80 grader. Hæld cremen over i en skål, og køl den ned til stuetemperatur i et koldt vandbad. Kør cremen på ismaskine indtil den har en grødet konsistens. Tilsæt hyldeblomstsaften, og fortsæt indfrysningen.

 

Opbygning, step 2: Fjern den lille kagering og plastikken fra kagen.

 

Opbygning, step 3: Sæt den kagering du har brugt til at bage mandelbunden med omkring kagen.

 

Opbygning, step 4: Kom hyldeblomst-isen i formen. Brug eventuelt skaftet af en ske til at røre rundt langs kagens kant for at fjerne luftbobler. Ryst også formen lidt frem og tilbage, så isen ligesom falder ned i formen. Glat overfladen med en paletkniv. Stil iskagen i fryseren til dagen efter.

 

Pynt kagen med friske jordbær og hyldeblomster i sidste øjeblik – og spis med det samme!

 

9 tanker om "Islagkage med hyldeblomst og jordbær"

  1. Pingback: islagkage med jordbær – Vusl

  2. Hej Anine,

    Jeg er forelsket i både opskriften herover og kagefadet. Kan du mon huske hvor kagefaddet er fra? 🙂

    • Hej Lea
      Hvor er jeg glad for, at du synes om opskriften 🙂 Kagefadet har jeg i sin tid købt hos Notre Dame i København. Der har ikke umiddelbart et mærke.
      Mange hilsner
      Anine

  3. Virkelig flot islagkage!! Er nødt til at lave den til min kærestes fødselsdag på mandag! Hvis min ismaskine har en kapacitet på 1,5 liter, kan al ismassen så nå at være i skålen på én gang? Jeg er nok nødt til at lave en større portion da vi får gæster!

  4. Kære Anine, Mange tak for en super inspirerende blog – Jeg har efterhånden benyttet dine opskrifter rigtig mange gange til stor glæde for familie og venner og havde tænkt mig, at jeg ville prøve kræfter med denne opskrift til min datters barnedåb. Men har blot den udfordring, at jeg ikke har nogen ismaskine…. Kan den laves uden? og i såfald hvordan ville du gribe det an?

    Hvor lang tid kan islagkagen holde sig i fryseren?

  5. Jeg er så heldig at få mulighed for at lave nettop denne islagkage til 55 Pers. Hvis jeg nu skal lave en stor potion, vil du så anbefale mig at doble op i opskriften hvis jeg skal bruge en alm. Springform 24cm. (Da en springform påregnes med 12 personer.)

    • Hej Christina
      Ihh hvor lyder det spændende!
      Opskriften er lavet til en springform på 15 cm. Jeg vil tro, at den skal tredobles for at kunne passe til en springform på 24 cm, da der er alligevel en stor forskel på størrelsen af de to.
      Mange hilsner
      Anine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *