Ispinde med lakridskaramel

Ispinde med lakridskaramel1

Umiddelbart inden jeg gik på sommerferie blev jeg spurgt af Lakrids by Johan Bülow, om ikke jeg ville lave et gæsteblogindlæg med en lakridsis til deres opskriftsamling. Det har jeg takket ja til.

 

Resultatet af mine strabadser i ismejeriet er blevet de her ispinde med lakridskaramel, som jeg er ret sikker på vil falde i god jord hos de fleste lakridselskere. De kan i hvert fald betegnes, som ispinde, der skriger lakrids på alle tænkelige måder!

 

Har du ikke en isform, så lad det ikke afholde dig fra at lave isen. Den kan – som du sikkert allerede har gættet – sagtens bare spises af en skål, vaffel eller noget helt tredje!

Ispinde med lakridskaramel2

Ingredienser

Ca. 8-10 ispinde

 

Lakridskaramelis

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 3 dl fløde
  • 1 tsk havsalt
  • 4 tsk raw liquorice powder
  • 4 dl mælk

 

Desuden

  • 8-10 tsk salt lakridssirup (omkring 1 tsk til hver is), fx fra Bülow
  • Lakridsrødder til ispinde
  • Fint lakridspulver til drys, fx fra Bülow

 

Lakridskaramelis: Kog dåsen med kondenseret mælk i 3 timer for at få dulce de leche (vildt cremet karamel). Kom karamellen ud af dåsen, og varm den op i en gryde med fløde, havsalt og lakridspulver indtil karamellen er opløst, og cremen er ensartet. Hæld cremen over i en skål, og rør mælken ud deri. Lad cremen køle af til stuetemperatur, hvis den ikke allerede er blevet det på grund af den kolde mælk, og kør den til blød is på en ismaskine.

 

Opbygning: Fyld isformen halvt op med is. Fordel lakridssiruppen, så den bliver gemt inde i isen, når formen bliver fyldt helt op med lakridskaramelis. Sæt lakridsrødderne fast i isene. Glat formen til med en paletkniv, og kom den i fryseren til dagen efter.

 

Vip isene ud af formen, sigt fint lakridspulver over isene og spis dem med det samme!

 

3 tanker om "Ispinde med lakridskaramel"

  1. Pingback: Islagkage med lakridskaramel og røde bær | Anine.dk – Kagekærlighed i massevis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *