Ispinde med vanilje, mælkechokolade og hasselnødder

 Ispinde med vaniljeis, hasselnødder og mælkechokolade6

 

Gennem det seneste halve år har jeg brugt en masse tid på nærmest alt andet end kager og søde sager. Men jeg savner det. Sådan helt ind i hjertet. Jeg savner at være kreativ, få idéer og prøve dem af.

 

Derfor har jeg besluttet mig for, at jeg vil kaste en del mere energi, tid og kærlighed i min skønne, hyggelige, givende og mega velsmagende hobby! Den betyder simpelthen for meget for mig til ikke at blive dyrket.

 

I torsdags stod jeg til ud på natten for at lave ispinde med vaniljeis, der blev overtrukket med mælkechokolade og hasselnødder som det allerførste, da jeg slog øjnene op fredag morgen inden jeg skulle på arbejde. Elsker virkelig at mærke lysten til at bage, lave chokolader, is og alverdens andre ting komme tilbage.

 

Og nåå jo… så var det i øvrigt også en fabelagtig undskyldning for at spise is til morgenmad, hvilket jeg naturligvis benyttede mig af! Skammer mig ikke det mindste. Tværtimod faktisk – det var en helt igennem dejlig måde at starte dagen på.

 

Rigtig dejlig dag allesammen,

Anine

 

Ispinde med vaniljeis, hasselnødder og mælkechokolade3

Ispinde med vaniljeis, hasselnødder og mælkechokolade4

 

Ingredienser

Ca. 8 små ispinde

 

Vaniljeis

  • 250 ml fløde
  • 250 ml mælk
  • 150 g sukker
  • 1 vaniljestang

 

Desuden

  • 300 g mælkechokolade
  • 50 g ristede, hakkede hasselnødder

 

Vaniljeis: Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med lidt sukker. Kom fløde, mælk, sukker og vanilje i en skål. Blend massen med stavblender i et par minutter.

 

Kør massen til is på en ismaskine.

 

Kom isen i ispindeforme og fastgør pindene. Sæt isene på frost natten over.

 

Chokoladeovertræk: Rist hasselnødderne i ovnen i nogle minutter ved 175 grader. Gnid skallen af hasselnødderne og hak dem.

 

Smelt chokoladen over vandbad, og kom chokolade og hakkede hasselnødder i et glas. Dyp isene i chokoladen, og lad det størkne en smule inden du lægger isene på et stykke bagepapir.

 

Kom isene i fryseren i en times tid for, at de bliver helt kolde igen.

 

Værsgo og spis!!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *