Jordbærlagkage

Jordbærlagkage8

 

Mit allerførste blogindlæg nogensinde var en jordbærlagkage. Og det er næsten 5 år siden. FEM ÅR! Hold op, hvor tiden går stærkt.

 

Heldigvis er der sket meget siden den første kage, og jeg er blevet en del dygtigere til at bage og tage billeder. I det hele taget har jeg fundet en stil, der er mig, og det er ret sjovt at se, hvor stor forskellen på dengang og nu egentlig er.

 

I anledning af min 30 års fødselsdag forleden bagte jeg så en ny version af jordbærlagkagen, og jeg må bare indrømme, at jeg er vildt godt tilfreds med resultatet – både med smagen og udseendet.

 

Så hvis du har mod på at kaste dig over en sommerlækker lagkage, så er det her et rigtig godt bud.

 

God bagelyst!

 

Mange hilsner

Anine

 

 

Jordbærlagkage6

Jordbærlagkage1

 

Ingredienser

Ca. 12-14 personer

 

Mandelbund

  • 3 æggehvider
  • 130 g sukker
  • 75 g mandelmel

 

Jordbærfyld

  • 500 g jordbær
  • 150 g hakket chokolade 70 pct
  • 8 blade husblas
  • 1 appelsin, saften
  • 200 jordbærmarmelade (cremet)
  • 7½ dl fløde

 

Pynt

  • 1 dl fløde
  • 300 g jordbær, skiver
  • Grøn skovsyre

 

Mandelbund: Pisk æggehviderne stive. Tilsæt 2/3 af sukkeret og pisk til marengs. Bland resten af sukkeret med mandelmelet, og vend det i marengsen.

 

Spænd bagepapir ud på bunden af en 25 cm springform. Smør papiret og formens sider med lidt rapsolie. Bag bunden ved 175 grader til den er gylden og krakelerer på toppen – det tager ca. 20 minutter.

 

Opbygning – del 1: Drys sukker på et lagkagefad og læg den afkølede bund på fadet. Sæt springformen rundt om lagkagebunden, og kom en strimmel plastik rundt langs kanten.

 

Halvér jordbær – der har nogenlunde samme størrelse – og sæt dem langs formens kant med indersiden udad.

 

Jordbærfyld: Skær resten af jordbærerne og al chokoladen i grove stykker.

 

Læg husblassen i blød i koldt vand. Vrid husblassen og smelt den over et vandbad. Afkøl den smeltede husblas med appelsinsaft og rør sammen med jordbærmarmeladen.

 

Pisk fløden til blødt skum. Tilsæt og pisk kort jordbærmarmeladen i flødeskummet. Vend jordbær og chokolade i skummet.

 

Opbygning – del 2: Hæld al jordbærskummet ned i formen og glat overfladen til. Dæk formen med film, og stil på køl til dagen efter.

 

Pyntning: Fjern springform og plastik. Glat kagens kant med en paletkniv. Pisk fløde til skum, og smør et tyndt lag øverst på kagen, så den bliver helt glat og hvid. Pynt med skiver af jordbær og lidt grøn skovsyre.

 

Opbevar kagen på køl til den skal serveres.

 

4 tanker om "Jordbærlagkage"

  1. Hej Anine
    Kagen ser rigtig lækker ud og tror jeg vil lave den til min mors fødselsdag, har dog lige et par spørgsmål til den.
    Er det den gamle fabrik cremet jordbærmarmelade du har brugt?
    Er fyldet fast nok til at lave den med f.eks 2 chokoladebunde? Vil nemlig gerne have chokoladespejl på toppen af kagen og skal transportere den lidt langt.
    Vh. Pia

    • Hej Pia
      Tak skal du have. Smadder god ide at lave den til din mors fødselsdag – Den gik i hvert fald rent ind hos min familie.
      Ja, jeg har brugt marmeladen fra den gamle fabrik. Men du vil kunne bruge hvilken som helst, når blot den blive pureret.
      Cremen er ret fast og kan sagtens holde en ekstra bund ☺️
      Mange hilsner
      Anine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>