Jordbærlagkage

Jordbær, fløde og chokolade er efter min mening en uimodståelig kombination. Senest har jeg brugt de lækre sommerbær til at lave en lagkage, der er både frisk og cremet. Kagen består af en lys bund, massevis af jordbær og en del fløde, må jeg jo nok erkende. Men hvilken kage er nogensinde blevet dårlig af det? Hvis du også er til velfede kager – og det er ingen skam – så kan du roligt kaste dig ud i denne her lagkage.

Lagkagebunde

  • 1 æg
  • 30 g sukker
  • 30 g mel

 

Jordbærfyld

  • 2½ dl fløde
  • 2 spsk cremet jordbærmarmelade
  • 2 blade husblas
  • 2 spsk appelsinsaft
  • 50 g hakket chokolade 70 pct.
  • 140 g hakkede jordbær
  • Ca. 7 halverede jordbær

 

Pynt

  • 1 dl fløde
  • 2 jordbær delt i kvarte

 

Lagkagebund: Pisk æg og sukker skummende. Sigt melet i blandingen og vend det roligt. Spænd bagepapir ud på en 15 cm springform, og smør siderne med lidt smør og sukker. Bag bunden ved 175 grader til den er gylden – det tager ca. 11 minutter.

 

Jordbærfyld: Læg husblassen i koldt vand i et kvarter. Pisk fløde til blødt skum sammen med jordbærmarmeladen. Vrid husblassen og smelt den over et vandbad. Afkøl den smeltede husblas med appelsinsaft. Husblassen piskes i jordbærskummet. Pisk endelig ikke for meget, da skummet stadig skal være blødt og luftigt. Vend til sidst hakket chokolade og jordbær i skummet.

 

Opbygning: Drys sukker på lagkagefadet (eller hvad kagen nu skal stå på). Læg den afkølede bund på sukkeret. Sæt springformen uden bund rundt om lagkagebunden, og for den med en strimmel plastik, fx fra en plastiklomme. Stil de halverede jordbær langs formens kant med indersiden udad. Hæld så forsigtigt al jordbærskummet op i formen. Dæk formen til med film, og stil på køl til dagen efter.

 

Pyntning: Når kagen er helt afkølet og har sat sig, befris den fra springformen og plastikken. Pisk fløde til skum, og smør et tyndt lag øverst på kagen med en paletkniv, så den bliver helt glat. Det resterende flødeskum kommes i en sprøjtepose med stjernetyl. Sprøjt otte rossetter på toppen af kagen, og pynt med de kvarte jordbær.

 

12 tanker om "Jordbærlagkage"

  1. Hej Anine
    Tak for en fænomenal opskrift. Jeg lavede den med solmodne højrøde jordbær da sæsonen sang på sidste vers. Og den forsvandt som dug for solen. Aldrig har en lagkage forsvundet så hurtigt. Jeg havde samtidig lavet en lagkage med havtorn, skovbær, ganache, nøddebund og hvide bunde. Og den fik på ingen måde den ros som denne fik. Den bliver lavet igen næste år.

    • Hej Rikke
      Det er beskeder som din, der gør det her kageri ekstra sjovt. Jeg er simpelthen så glad for, at I kunne lide kagen, og at den skal laves igen! Det her er også en af de kager min kæreste igen og igen spørger, om jeg ikke snart skal lave 🙂
      Mange hilsner
      Anine

  2. Hej!!
    lige faldet over din blog og er MONSTER imponeret, sååå meget jeg gerne vil lave 😉
    Men mit problem er at jeg ikke har en 15 cm springform, og har været byen rundt og kunne ingen finde.. købte en 18 cm, hvordan bærer jeg mig an med dine opskrifter? de fleste er jo til en 15 cm.. skal den være dobbelt eller kan det gå an med den originale opskrift?
    Tak for en skøn side, den kommer jeg til at kigge meget på 🙂
    Go solskinsdag til dig

    • Tusind tak skal du have Alberte!
      Ja, flere af min kager er til en 15 cm form, fordi jeg simpelthen ellers får alt for meget kage 😉 Jeg vil sagtens mene, at du kan lave de originale opskrifter til en 18 cm form – de vil selvfølgelig blive en smule fladere. Alternativt kan du lave 1/4 portion mere, så burde det svare omtrent til det samme.
      Håber også at du har haft en skøn solskinsdag!

  3. Hej ser super lækkert ud jeg skal lave den i morgen men min form er 18 cm eller 25 cm
    Tror du 25 cm ville passe vis jeg gange opskriften med 2

    • Mange tak Tina – den smager også smadder dejligt. Hvis kagen skal laves i en 25 cm form, så tror jeg faktisk, at portionen skal triples. For der skal alligevel en del jordbærfyld til før kagen kan nå en vis højde.

    • Det er kun en lille lagkage på 15 cm i diameter, som giver 8 små stykker. Jeg vil tro kagen passer fint til 4 personer.

    • Tak, Mari! Den smager også helt enormt skønt. Rigtig god bagning, når du får lyst til at give dig i kast med kagen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *