Kager til mine kollegaer!

Today at work

 

Tidligere på ugen havde jeg kage med til mine kollegaer.

 

Den stod på chokomazarintærte med flødeostecreme og en masse jordbær, og blondie med hindbærcreme og massevis af hindbær. Begge kager blev rigtig fine, og rub og stub blev spist!

 

Efter at have Instagrammet kagerne (I kan finde mig på @aninedk), så er der flere, der spurgt om opskrifter på kagerne. De kommer her – selvom jeg beklager, at der ikke er den store billedserie til kagerne (mini-køkkenet og kontorlandskabet på mit arbejde egner sig altså bare ikke rigtig til det store kage-fotostudie…).

 

________________________________

Chokomazarintærte med jordbær

 

Choko-mørdej

  • 60 g smør
  • 40 g flormelis
  • ½ æg
  • 100 g hvedemel
  • 10 g kakaopulver
  • Et nip salt

 

Choko-mazarin

  • 200 g marcipan
  • 120 g sukker
  • 75 g blødt smør
  • 20 g kakaopulver
  • 2½ æg

 

Flødeostecreme

  • 150 g flødeost, neutral
  • 40 g flormelis
  • 1 citron, skal og saft

 

Pynt

  • Ca. 400 g jordbær

 

Choko-mørdej: Ælt alle ingredienserne godt sammen. Sæt dejen på køl i en halv times tid, mens du laver mazarinmassen. Rul mørdejen ud på et melet bord, og kom den over i en stor tærteform med løs bund, fx en aflang form på 35 x 11 cm. Prik huller i bunden med en gaffel.

 

Choko-mazarin: Ælt marcipan, sukker, smør og kakaopulver godt sammen. Tilsæt et æg af gangen og pisk mazarinmassen luftig. Kom mazarinmassen i tærteformen, og bag tærten i 20-23 minutter ved 175 grader. Lad kagen køle helt af.

 

Flødeostecreme: Pisk flødeost, flormelis og citronskal godt sammen. Smag til med citronsaft.

 

Pynt: Kom flødeostecremen oven på den kolde tærte og pynt med jordbær.

 

_________________________________

Blondie med hindbær

 

Blondie med ribs

  • 200 g hvid chokolade
  • 200 g smør
  • 100 g sukker
  • 3 æg
  • ½ tsk havsalt
  • 100 g mel
  • 100 g ribs (kan erstattes af fx hindbær)

 

Hindbærcreme

  • 150 g flødeost, neutral
  • 40 g flormelis
  • 10 g frysetørret hindbærpulver
  • En smule citronsaft

 

Pynt

  • Ca. 200 g hindbær

 

Blondies: Hak chokoladen groft. Smelt chokolade og smør over vandbad. Pisk sukker, æg og havsalt sammen. Tilsæt chokoladesmørret under omrøring med en dejskraber. Sigt melet i dejen, og vend det rundt. Vend halvdelen af ribsene i dejen.

 

Kom dejen i en form på ca. 22 x 22 cm beklædt med bagepapir. Her kan du sagtens bruge et firkantet ildfast fad. Fordel resten af ribsene ud over dejen, og tryk dem let ned i dejen. Bag kagen ved 175 grader i ca. 25 minutter. Lad kagen køle helt af.

 

Hindbærcreme: Pisk flødeost, flormelis og hindbærpulver godt sammen. Smag til med en smule citronsaft.

 

Pynt: Sprøjt små tutter af hindbærcreme på kagen og pynt med hindbær.

 

5 tanker om "Kager til mine kollegaer!"

  1. Hej :)
    Kan man lave kagebundene og fryse dem ned?
    Skal bruge dem en torsdag, så tænkte om man kunne lave bundene weekenden før? :)

  2. Blondien kan så meget anbefales! Smager skønt af hvid chokolade og så er konsistensen superlækker.

  3. Uhmm bestemt meget lækre kager, altid godt med sødme og friskhed og godt med bær :-)
    De ser så lækre ud, så selvfølgelig blev alt spist op :-)
    Ønsker en rigtig god mors dag.

    • Tusind tak Maria!
      Jeg gør bestemt mit bedste for at finde en god balance i kagerne.
      Du ønskes også en rigtig god mors dag (jeg må hellere få ringet til min mor og sige hej nu :) )

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>