Appelsinsmåkager med kanel

 Appelsinsmåkager6

 

Glædelig december!

 

Min mor og jeg har traditionen tro bagt en ordentlig røvfuld julesmåkager.

 

En af slagsene er de her sprøde appelsinsmåkager med kanel, som jeg er ret vild med.

 

Vi bagte dem for første gang sidste år, hvor vi blev enige om, at de nok ville komme til at indgå i det faste repertoire af julesmåkager, som efterhånden har vokset sig grotesk stort.

 

I år har jeg tunet opskriften, så der er kommet endnu mere hug på smagen. Basalt set mere kanel og mere appelsin.

 

Håber I nyder december.

 

Mange hilsner

Anine

 

Appelsinsmåkager9

 

Ingredienser

Ca. 50 småkager

 

  • 125 g smør
  • 170 g mel
  • 65 g flormelis
  • 2 tsk kanel
  • Revet skal af 2 appelsin

 

Glasur

  • Lidt pasteuriseret æggehvide
  • Flormelis

 

Fremgangsmetode: Ælt alle ingredienserne sammen. Kom dejen på køl til den er hård – gerne til dagen efter, så kanel og appelsinskal kan trække.

 

Rul dejen ud på et melet bord, og stik kager ud. Kom kagerne på bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 6 minutter.

 

Afkøl småkagerne helt inden du kommer glasur på.

 

Pynt: Pisk æggehviderne stive. Herefter piskes flormelis i hviderne. Glasuren skal være rimelig tyk, men stadig til at kunne sprøjte ud. Jeg har brugt en sprøjtepose, hvor jeg havde klippet et meget lille hul til at pynte kagerne med.

 

Lad glasuren størkne inden de lægges i en kagedåse.

 

4 tanker om "Appelsinsmåkager med kanel"

    • De kan snildt holde sig i to uger. Jeg har stadig nogen fra den store bagedag med min mor, og de er stadig lækre og sprøde :)

    • Mange tak – de kan virkelig også anbefales.
      Udstikkeren er købt hos Kunst & Køkkentøj.
      Rigtig glædelig jul,
      Anine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>