Kanelsmåkager med appelsin

 appelsinsmaakager4

 

Glædelig 4. søndag i advent!

 

I får lige endnu en opskrift på nogle lækre, sprøde julesmåkager. Det er kanelsmåkager med appelsinskal – og jeg er helt vild med dem.

 

Det er egentlig min mor, der har udviklet opskriften. Hun bager ret ofte småkager, og i november lavede hun småkagerne her for første gang. Vi var ret enige om, at de uden tvivl skulle være én af de mange slags småkager, vi skulle bage til vores julebagning, og sådan blev det.

 

Håber I nyder december.

 

Mange hilsner

Anine

 

appelsinsmaakager2

 

Ingredienser

Ca. 50 småkager

 

  • 125 g smør
  • 170 g mel
  • 65 g flormelis
  • 1 tsk kanel
  • Revet skal af 1 appelsin

 

Glasur

  • Lidt pasteuriseret æggehvide
  • Flormelis

 

Fremgangsmetode: Ælt alle ingredienserne sammen. Kom dejen på køl til den er hård – gerne til dagen efter, så kanel og appelsinskal kan trække.

 

Rul dejen ud på et melet bord, og stik kager ud. Kom kagerne på bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 6 minutter.

 

Afkøl småkagerne helt inden du kommer glasur på.

 

Pynt: Pisk æggehviderne stive. Herefter piskes flormelis i hviderne. Glasuren skal være rimelig tyk, men stadig til at kunne sprøjte ud. Jeg har brugt en sprøjtepose, hvor jeg havde klippet et meget lille hul til at pynte kagerne med.

 

Lad glasuren størkne inden de lægges i en kagedåse.

 

2 tanker om "Kanelsmåkager med appelsin"

    • Mange tak – de kan virkelig også anbefales.
      Udstikkeren er købt hos Kunst & Køkkentøj.
      Rigtig glædelig jul,
      Anine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>