Kardemommesmåkager

kardemommekager3

 

Glædelig 6. december eller bare helt almindelig tirsdag!

 

I søndags bagte min mor og jeg svimlende mængder småkager. Gennem 10 stive timer bagte vi 9 forskellige slags småkager. Flere af dem er kendte klassikere (se linket til mit juletema), og nogle af dem nye, som de her kardemommesmåkager.

 

Kardemommesmåkagerne er sprøde og krydrede, og så er jeg vild med mine nye udstikkere formet som juleroser og snefnug. De ser da søde ud med fin hvid glasur.

 

Mange hilsner

Anine

 

kardemommekager1

 

Ingredienser

Ca. 50 småkager

 

Kardemommesmåkager

  • 90 g smør
  • 100 g brun farin
  • 175 g mel
  • 40 g mandelmel
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 1 citron, skallen

 

Glasur

  • Lidt pasteuriseret æggehvide
  • Flormelis

 

Fremgangsmetode: Rør smør og brun farin godt sammen. Bland mel, mandelmel, kardemomme og natron, og kom det i sukkersmørret. Ælt dejen godt sammen. Kom dejen i en tætsluttende beholder natten over, så krydderierne kan trække.

 

Rul dejen ud på et melet bord, og stik kager ud. Bemærk, at kagerne hæver lidt under bagning, så de skal ikke være for tykke. Kom kagerne på bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 6 minutter.

 

Afkøl småkagerne helt inden du kommer glasur på.

 

Pynt: Pisk æggehviderne stive. Herefter piskes flormelis i hviderne. Glasuren skal være rimelig tyk, men stadig til at kunne sprøjte ud. Jeg har brugt en sprøjtepose, hvor jeg havde klippet et meget lille hul til at pynte kagerne med.

 

Lad glasuren størkne inden de lægges i en kagedåse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>